Hangi şehirler açılır ve ne kadar?

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar bu sene il dışı atama olayı biraz farklı olacak orası kesin.. biliyorsunuz geçen sene batı şehirlerinin çoğu il dışına açılmadı bile..
bu sene derslerin zorunlu olmasıyla sizce tüm şehirler il dışına açılır mı? en önemlisi izmir,aydın,bursa gibi şehirlerin kontenjanı kaç olur?
tahminleri alalım...

Bence epey bir il dışı fırsatı doğacak. Çünkü geçte olsa her il ve ilçe acil şekilde bu son yazıyla normlarını güncelledi ve her okulda birde ihtiyaç doğdu. Bunu da sistemden göstermek zorundalar. Tüm zümrelerimin il dışında gönüllerinde neresi varsa oraya tayin olmalarını temenni ederim.

bence tüm şehirler artar.hepside il dışına açılır ama kaç tane açık gösterirler onu bilemiyorum. inş göstermeyin diye bir durum gelmez, engelleme olmaz.ben şahsen puanım düşük olmasına rağmen ümitliyim. 50 üstü puanı olan arkadaşlar yer değiştirir düşüncesindeyim.

Bu sene norm güncellemesini sağlıklı bir şekilde güncelleyen bütün illerin açılması lazım bence

izmire en az 100 norm bekliyorum
muğla antalya balıkesir falan 100 e yakın olsun :)

istanbul gibi bi şehir geçen sene 19 okul açtı ildışında. inşallah bi patlama olur bu sene :)

Çok çok açılsa ne güzel olur. İnşallah açılır, herkes istediği yere gider. Ben de eşimin yanına gitmek istiyorum eş durumundan önce. Şubatta eş durumu ile bile gidememiştim.

Ben seneye il dışı isteyeceğim, güzel yerleri doldurmayın ykarım çıranızı :D

Demise' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:
only61' Alıntı:
ağzından bal damlıyor vallahi:)

4-5 sene önce ne durumdaydı il dışında izmir?

Ben en son 55'i görmüştüm onu hatırlıyorum. 55 açık göstermişti il dışında İzmir...

100 imkansız bence. O kadar da uçmayalım.

only61' Alıntı:

Hocam iyi hoş söylüyorsunda biraz makul olmak lazım, il içi var, eş durumu var, 30 tane açılırsa elini öp başına koy.

4 sene öncekinden daha iyi durumda olur bence. O zamana göre ders sayısı arttı.

geçen yıl il dışına açılan bölümlere baktım. bizim bölüme yakın norm eksiği olan bölümlerde il dışı izmire 50-100 civarı açılırken. norm eksiği aşırı çok olan rehberlik ingilizce din gibi bölümlerde bu sayı 25-50 arasında kalmış.
şimdi buradan çıkarılacak sonuç iyi mi kötü mü anlayamadım :)) ama 50 civarı olur belki sayı 100 e de yaklaşabilir. bunu izmir için değerlendirdim. diğer şehirlerde de hemen hemen benzer olur sanki.

boş yerleri zaten eş ve sağlık durumuna ayırıyorlar haklısın ama türkiye geneli çok ihtiyaç var ve her yerde var. misal antalyada 450 öğretmen varken 150 öğretmene daha ihtiyaç var. açılmaz diye bir şey yok. hoş hepsini açmazlar zaten ama ihtiyaç çok olduğundan bir kerede kapanacak değil yani

İhtiyacın olması o kadar öğretmen gerektiğini göstermez mesela benim bulunduğum ilçede toplam norm 6 olmuş biz 3 kişiyiz eğer dengeli dağıtım ypılırsa 3 ümüz tüm okullara yeteriz dolayısıyla norm olmasına rağmen tayinlerde açık gözükmeyebilir.Önemli olan ders yükünün dağıtımını sağlayabilmek

okullarda nasıl ki o dersin öğretmeni yoksa başka branşlar boş geçmesin diye desleri bölüşüyor. en kötü bizde de öyle olur. zorunlu ders illaki açılmasını gerektirmez doğru ama artan ders saati ihtiyacı var ve en azından birkaç yer açılır ümidi :)

bence 100 puan ve üstü istediği okullara yerleşir rahatlıkla ben de 115 puan olarak istedim ilk 3 okul gelir büyük ihtimal

hocam aile izmirde tüm eğitim izmirde geçti üni. de izmirdeydi. arkadaşlar hep orada :) ne yapalım adanaya mı gidelim :P

izmir ile ilgisi bile olmayan gitmek isterken bizim istememiz az da olsa normal sanki :)

omd' Alıntı:
Ben seneye il dışı isteyeceğim, güzel yerleri doldurmayın ykarım çıranızı :D
Hocam, ben bu yıl tayin isteyeceğim Samsun'a. Yakma çıramı. 5 yıl olacak neredeyse Samsun'a hasret olalı..

biser' Alıntı:
hocam aile izmirde tüm eğitim izmirde geçti üni. de izmirdeydi. arkadaşlar hep orada :) ne yapalım adanaya mı gidelim :P

izmir ile ilgisi bile olmayan gitmek isterken bizim istememiz az da olsa normal sanki :)
adanaya karışma bırak da ona biz gidelim

Geri