Hangi alanda yüksek lisans yapabiliriz?

Kodla Büyü

örtmnoldum

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir BÖTE mezunu olarak, kendi alanımız hariç hangi alanlarda yüksek lisans yapmalıyız?
ben eğitim bilimleri istiyorum ama sizce hangi alanın geleceği daha parlak?
Eğitim teknolojileri nasıl bir bölüm ve ders içeriği nasıl?
yoksa ölçme değerlendirme mi ( sayısal bir bölüm olduğu için ve bence daha kapsamlı olduğu için düşünebiliriz) ?

Hangi alanda yapacağınız, yaptıktan sonra ne olmak istediğinizle alakalı hocam. Niçin yüksek lisans bitirmek istiyorsunuz? Bu sorunun cevabı sizi gerekli bölüme götürecektir zaten.

ben olsam bilgisayar üzerine yaparım .ne gerek var ki sözel bölümlerde vakit geçirmeye. yapmışken kendi alanımda yaparım.
eğer müfettişlik yada başka yerlerde olmak istiyosanız o ayrı tabi.....

Ben eğitim bilimlerinde devam etmek istiyorum. Zaten Böte de sayısaldan çok sözel temelimiz oldu :D Amacım üniversitede kalmak. Eğitim bilimlerinde de bana en yakın görünen alan eğitim teknolojileri.
ama alanın geleceği ne olur bilemiyorum. ya da her eğitim fakültesinde çalışma imkanı olabilir mi?

üniveristeden sınıf arkadaşım ve bende alanımız dışında yüksek lisans yapmak istiyoruz ama biz de karar veremedik ve çok araştıramadık. Öğretmen arkadaşlardan yapan varsa tavsiye edebilir mi?

BÖTE de doktora yapıyorum, eğitim teknolojisi bölümleri ile BÖTE dersleri arasında fark olduğunu söyleyemem. Eğitim bilimlerinde y.lisans yapmak isteyen arkadaşlar BÖTE de zaten genel olarak eğitim bilimleri ve sosyal bilimler enstitülerine bağlı ve buralarda da bilgisayar hariç hep sözel ağırlıklı dersler görüyorsunuz. eğer Fen bilimleri Ens.bağlı BÖTE lere giderseniz oralarda biraz daha teknik. Başarılar....

Arkadaşlar sizce "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitiminden" mi yüksek yapmalıyız yoksa "Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi" sizce hangisinin geleceği parlak. "Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi" sonunda müfettiş falan hedeflenilse bir bayan olarak müfettişlik zor gibi, üniversite daha mı iyi olur acaba tecrübesi olan arkadaşlar yazabilrler mi?

Eğitim yönetimini tamamladıktan sonra üniversitede kalmak biraz daha iyi gibi.

Birde arkadaşlar ben bilgisayar bölümünü hiç sevmiyorum bu bölümde emekli olmayı da düşünemiyorum açıkcası. bizde de branş değişikliği olmadığına göre eğitim yönetimi sanki beni daha rahatalatacakmış gibi geliyor. fakat ben eşit ağırlıktan 76 aldım bu puanla erzuruma kabul edilirmiiym acaba.

arkadaşlar sınava 10 gün kaldı ama ben hala sınavda hangi kısmı çözeceğimi anlamadım klavuzda yazmyo puan hesaplama verilmiş. sayısal 1 ve sayısal 2 ve söz1 mi çözeceğiz ama diyelim ki eğitim bilimlerinde yüksek lisans yapacak olursak yine sayısal1 sayısal 2 ve sozel1 mi çözecez onu anlamadım. geçen yıl böte mezunu olup da giren varmı alese

edebiyat-tarih gibi alanlar sözel genelde hocam. eğitim bilimleri eşit ağırlıkla alıyor. say1 say2 söz1. yinede başvurmak istediğin üniversite - enstitünün alım şartlarına bak ona göre belirle. eski sistemde hem söz hem ea den alan yerler var ama yeni sınav sisteminde ikisinde birden işe yarar puan almak imkansız gibi.

85 eşit ağırlık puanıyla eğitim yönetimi teftiş planlama ve ekonomisine başvurdum giremedim :lol: o gün bu gündür de bi daha başvurmadım. arkadaşlar yapında böte ya da eğitim olmasının bizim açımızdan pek önemi olmaz diye düşünüyorum nede olsa ikiside bizim alanımız.

deryabote' Alıntı:
arkadaşlar sınava 10 gün kaldı ama ben hala sınavda hangi kısmı çözeceğimi anlamadım klavuzda yazmyo puan hesaplama verilmiş. sayısal 1 ve sayısal 2 ve söz1 mi çözeceğiz ama diyelim ki eğitim bilimlerinde yüksek lisans yapacak olursak yine sayısal1 sayısal 2 ve sozel1 mi çözecez onu anlamadım. geçen yıl böte mezunu olup da giren varmı alese

GİRMEYİ DUSUNDUGUN BÖLÜMÜN PUAN TURUNE BAK, SAY MI SOZ MU?
EGER SAY ISE SÖZ2 BÖLÜMÜNÜ ÇÖZMEYECEKSİN EGER SÖZ İSE SAY2 BÖLÜMÜNÜ COZMEYECEKSİN...
BU KADAR BASİT...BUNDA ANLASILMAYACAK BİSEY YOK BENCE HOCAM..
SENIN GITMEK ISTEDIGIN BOLUM HANGISI KI?

Ben de BÖTE mezunuyum ama bilg. öğretmenliğinden hayır görmedim ki bir de kalkim BÖTE de yüksek lisans yapayım..üniversitede aldığım puana acıyorum şimdi keşke mühendislik ya da eczacılık okusaydım diye üzülüyorum ama geçti artık..Bu nedenle Eğitim yönetimi ve denetimi alanında yapıyorum..bu hem üniversiteye geçmek için iyi, hemde müdür veya müfettiş olmak için baya bir avantajlı...ben tezli olarak yapıyorum ama tezsiz bölüme bile öğretmenler müdürler müfettişler geliyor...yani Meb de bir yerlere gelmek için iyi bir bölüm..Tavsiye ederim.

merabalar Bende yükseklisans konusunda sorularım var.Bu bölümden bir hayır görmedim.Yani bilgisayar öğretmenliğinden.teknik eğitim mezunuyum.bölümüm çok güzel ama milli eğitimde basit bir tamirci den başka birşey değilsiniz.Bu durumda başka bir bölüm seçmek istiyorum.
Yönetim bilişim sistemleri mi ekonomi mi yoksa işletme bölümünde mi yükseklisans yapmak iyidir.
Lütfen bilenler yazsınlar bizde öğrenelim.

böte de yüksek lisans yapmak bence bu zamanda artık bir risk çünkü bölümün gidişatı hiç iyi değil

Geri