hangi bankanın kredisi uygun

Kodla Büyü

Aforizma

Site Gezgini
arkadaşlar ev inşaatına başladımm.param yetmediii .kredi çekmem lazım sizce en uygun ve avantajlı hangi banka kredisi olabilir..

Hocam halk bankın ihtiyaç kredisi bayaa uygun 0,75 faiz oranı 30.000 tl 33.000 geri ödüyorsun 24 ayda, ziraat bankası da 0,87 olması lazım bildiğim kadarıyla en uygun bunlar

eğer çok daha büyük bi mebla düşünüyosanız akbank derim geçenlerde bi 50 lik cektı arkadas 0.90 dan kesıntısıde cok azdı

zlatanibo' Alıntı:
Hocam halk bankın ihtiyaç kredisi bayaa uygun 0,75 faiz oranı 30.000 tl 33.000 geri ödüyorsun 24 ayda, ziraat bankası da 0,87 olması lazım bildiğim kadarıyla en uygun bunlar
ihtiyaç kredisi olarak 100bin çekilebiliyormu peki.

Faiz işini çok rahat konuşuyoruz.
Açıkca faiz haramdır.
Resûlullah sallallâhu aleyhi ve selem ‘Ribâyı/fâizi yiyene, yedirene, (sözleşmesini) yazana, şâhidine lânet etti ve ‘Onlar müsâvîdirler/eşittirler.’ dedi.”

napalım hocam nerden para alalım ..tefeciden mi? devlet faizle para kaznıp dağıtıyor. ozaman yönetenler haramkar..

Zaten faiz de tefecilikte aynı ikiside haram. Hayat ölçüsü önemli burda. Faiz bir nevi fani dünyayı ebedi olana tercih etmek demek. Kim ne yapmak istiyorsa özgürdür sonuçta seçimlerinin karşılığı mutlaka olacaktır. Benim düşüncem ahiretteki evimiz için çabalamamız yönünde.

arkadaşlar bende bankadan kredi çekmenin iyi birşey olmaycağını savunanlardanım. 10 000 kredi çekiyorsun ama (öncelikle dini boyutu ayrı birşey) ödeyene kadar canınız çıkıyor. yaklaşık 8 yıldır çalıyorum. evim yok. 10 000 değerinde bir arabam var. Ama kafam çok rahat. Evimde olmasın. Para biriktiriyorum. Banka kazanacağına ben kazanayım. Bankaya öder gibi hiç aksatmadan bir kenara koyuyorum. Zamanı geldiğinde ise peşin para ile daha uygun bir bir ev alacağımı düşünüyorum. Faiz haramdır. Allah bize zarar verecek bir şeyi haram etmez

ev sahibim 500 olan kiramı 800 yaptı kışın ortasında yakıt parası ödendikten sonra minik bir kızım var karda kışta ne yapmalıydım?

a. her akşam uyumadan önce ev sahibine ana avrat .... günahına girme
b. nereye gitsem konusu açıldığında adamın gıybetini yapma günahına girme
c. zaten almış olduğum faize bulaşmış maaşım ile gidip kredi çekip ev alma
d. mübarek mübarek ortalıkta dolaşma sağa sola faiz haram gıybet haram hele kay... hepten haram şeklinde nara atma

insan kendini bilir evliya değilim ben varsa 5 vakit namaz umre zekat fitre sadaka arada da üç beş sayfa kitap okuma... hadi soruyorum siz hangi şıkkı tercih edersiniz?

evet doğru cevap C ŞIKKI bana göre ve o oldu :) şimdi mutlu mesut kimseye birşey yapmadan dolap vestiyer olmayan ama Rabbime şükürler olsun BENİM olan bir evde yaşayıp gidiyoruz :)

ha haram mı günah mı öbür tarafta tüm sorumluluğunu da alıyorum inkar etmiyorum varsın kul hakkına gireceğime faize bulaşayım bu zamanda.....

ttalan46' Alıntı:
arkadaşlar bende bankadan kredi çekmenin iyi birşey olmaycağını savunanlardanım. 10 000 kredi çekiyorsun ama (öncelikle dini boyutu ayrı birşey) ödeyene kadar canınız çıkıyor. yaklaşık 8 yıldır çalıyorum. evim yok. 10 000 değerinde bir arabam var. Ama kafam çok rahat. Evimde olmasın. Para biriktiriyorum. Banka kazanacağına ben kazanayım. Bankaya öder gibi hiç aksatmadan bir kenara koyuyorum. Zamanı geldiğinde ise peşin para ile daha uygun bir bir ev alacağımı düşünüyorum. Faiz haramdır. Allah bize zarar verecek bir şeyi haram etmez
burda koyulaştırdığım yeri sanırım yanlış yazdınız.

Geri