Hangi Dizel sizce arkadaşlar?

Kodla Büyü

Kayra_Bilal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ford 1.6 focus dizel mi
Toyota 1.4 D*D dizel mi
ikisi arasında kaldım yorumlarınız benim için önemli
kullanan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim

Hocam 2014 auris dizel aracım var 200 tl ile 1090 km yaptım. Genellikle hızım 110 üzerindeydi. Şehir içinde ışık yanınca depoyu fullerim ve 590 km yapıyorum işık yandıktan sonra 139 tl cıvarı yakıt alıyorum. Ben Toyotadan çok memnunum. Hoşçakalın.

toyota dizel de yağ yakıyor diyorlar sizce haklılar mı ?
böyle bir şey var mı?
Focus un dizeli de içeri ses alıyormuş?

Kayra_Bilal' Alıntı:
toyota dizel de yağ yakıyor diyorlar sizce haklılar mı ?
böyle bir şey var mı?
Focus un dizeli de içeri ses alıyormuş?
İkisine de katılıyorum.
Her iki araba da güzel.
Toyota kesinlikle konfor ve yakıt olarak focustan iyidir.Ancak atın iyisi arpayı çok yir diye bir laf vardır.Focusun daha performanslı olduğunu düşünüyorum.
Ancak Ben olsam toyota seçerdim o başka.

hocam her iki aracıda kullanan biri olarak çok net şeyler söyleyebilirim. Konfor istiyorsan toyota al, focusun süspansiyon sistemi çok sert. güç istiyorsan bayır çıkarken bile vites yükselteyim diyorsan focus al. yakıt ekonomisi bakımından focus şehir içi çok aşırı sıkışık bir trafik yoksa 800 km rahat yapar. toyota o kadar gitmiyor malesef. Toyoto da klima açıldığında hissedersin güç düşüşünü, focusta öyle bir sıkıntı yok. Dış görünüme önem veren bazı eklentiler yapmayı seven birisi isen de mutlaka focus al. bagaj ihtiyacın fazla ise focus al, hatchback olmasına rağmen devasa bir bagajı bulunmakta. taşımadığım şey kalmadı.

NOT : Focus 1.6 109 hp olanları tercih et, 90 hp olanlar biraz ağır kalıyor.

Tüm bu açıklamalardan sonra ise tercihin focus olmalı mutlaka.

Yağ yakma diye bir şey yok. eğer motor yönünden bir sıkıntıları yoksa tabiki.

Her iki motoru da kendi arabamda kullandım. Focus'un TDCI dizeli gürültülü çalışır, D4D'ye göre bariz oranda daha fazla yakıt tüketir ve turbonun verimli çalıştığı (halk arasında "devreye girdiği" olarak tabir edilen) alt devir daha yüksek olduğu için düşük devirlerde cansız kalır. Bir de tabi iki araba arasında tartışılmayacak bir kalite farkı var. 2. elde de Toyota daima öndedir. Gelin görün ki Toyota da yüksek hızlarda çok rüzgar yer ve ses yalıtımı daha zayıftır.

Toyota 1.4 dizel confort extra 2011-2012
Focus 1.6 dizel trend-x 2012 arasında kalıyorum.toyota biraz daha pahalı gibi ona göre siz ne dersiniz

hocam çok kafaya takma ikiside güzel araba temiz uygun fiyatlı hangisini bulursan onu al pişman olmazsın ama temiz olmazsa yağda yakar su da :)

bende ford c-max 2012 var
kışın şehir içi 800 km , yazın 900 km yol yapıyor dolu depo ile
uzun yolda 100-120 hızları arasında 1000-1200 km yol yapıyor
dizelde yalıtım önemli içeri ses alma konusunda
yeni modellerinde çoğunda rahatsız edici gürültü olmaz

Geri