hangi güç kaynağı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bt^
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bt^

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar hocalarım.
Okuldaki vestel bilgisayarların birinde güç kaynağının kablonun takıldığı yerini tutan plastik yer kırılmış ve kablo içine göçüyor, dolayısıyla kullanılmıyor. Okul idaresi pek ilgilenmeyeceği için elime geçen tüm güç kaynaklarını gözden geçiriyorum ama onunla tıpa tıp aynı voltaj değerli henüz bulamadım. En son bir tane güç kaynağı buldum ve uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorum ve ilerisi için de nelere dikkat etmeliyim. Bi yardımcı olabilir misiniz?
bu vestel bilgisayarının güç kaynağı

bu da yeni gelen güç kaynağı

1.nin yerine 2.yi takabilir miyim sizce?

Ekli dosyalar

• 20161130_090924_resized.jpg
    20161130_090924_resized.jpg
    499.6 KB · Görüntüleme: 316
  • 20161130_090932_resized.jpg
    20161130_090932_resized.jpg
    64.5 KB · Görüntüleme: 316
voltaj değerleri zaten hepsinde aynı olur hocam, güçleri farklı olabilir, oda okuldaki bilgisayarlarda fazla güç çekecek parça olmadığından sorun olmaz.

Aynı woltaj değerine ulaşmanıza gerek yok.Bu tür makinalarda güç tüketimi bellidir.Şebekeden çekeceği max miktarı simgeler 280 w mesela.Sizin makinalarınızın öyle aşırı güce ihtiyacı yok.Her hangı bır çalışan power takmanız yeterli.

HamzaReis' Alıntı:
Aynı woltaj değerine ulaşmanıza gerek yok.Bu tür makinalarda güç tüketimi bellidir.Şebekeden çekeceği max miktarı simgeler 280 w mesela.Sizin makinalarınızın öyle aşırı güce ihtiyacı yok.Her hangı bır çalışan power takmanız yeterli.
scarkci' Alıntı:
voltaj değerleri zaten hepsinde aynı olur hocam, güçleri farklı olabilir, oda okuldaki bilgisayarlarda fazla güç çekecek parça olmadığından sorun olmaz.

çok teşekkür ederim hocalarım, boşuna uğraşıyormuşum o zaman bir bilgisayarımız daha olacak çok sevindim :)

300W, 50TL civarına satılıyor. Her hafta 1-2 makinenin pert olmasına canım sıkılmaya başladı. Özellikle Vestel, Exper gibi markalara LANET okuyorum. Bu kadar mı dandik parça kullandınız ki anakartlar gidiyor. Dell'de, Lenovo'da sorun yok. Ama Exper, Vestel filan en fazla 1-2 yıl ömre sahip. Geçen sene anakartı tamir edilen (kapasitörlerin yenilenmişti) kasa şimdi yine ancak 10-15dk elektriğe bağlı kaldıktan sonra açılıyor.

ahmetfx' Alıntı:
300W, 50TL civarına satılıyor. Her hafta 1-2 makinenin pert olmasına canım sıkılmaya başladı. Özellikle Vestel, Exper gibi markalara LANET okuyorum. Bu kadar mı dandik parça kullandınız ki anakartlar gidiyor. Dell'de, Lenovo'da sorun yok. Ama Exper, Vestel filan en fazla 1-2 yıl ömre sahip. Geçen sene anakartı tamir edilen (kapasitörlerin yenilenmişti) kasa şimdi yine ancak 10-15dk elektriğe bağlı kaldıktan sonra açılıyor.
Ayni sorun bendede var hocam bıktım usandim bnde kondansatörleri degistiriyorum bukezde güç kaynakları gidiyor bu güç kaynaklarinia bi çözüm yokmudur bilgisayar dediginiz gibi ya hiç açılmıyor yada belli bi zaman sonra kendi açılıyor guc kaynaklı problem tamamda tek çözümü şimdiye kadar güç kaynagini ve kondansatör değişimiyle yapabildik guc kaynaklarini tamirin bi yolu varmi

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri