Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
İnce Memed devam ediyor 3. ciltten.
Beyin ve Sessizlik - Michel Le Van Quyen yarıladım. Güzel bir araştırma kitabı. Öğretmenlerin de mutlaka okuması gereken bilgiler var bana göre. Fırsatı olanlara tavsiye ederim.
Genç Yazarlar İçin Hikaye Anlatıcılığı Kılavuzu - Celil Oker. Uzun yıllar sonra yeniden kurgu alanda yazmaya dönme kararı aldım. Teknik kitap projelerimiz iyi gidiyor çok şükür. Biraz da edebi çalışalım :) Yeni başladım bu kitaba da. Bakalım nasıl göreceğiz.

İnce Memed devam ediyor. Ara sıcak olarak Celil OKER'den Genç Yazarlar İçin Hikaye Anlatıcılığı Kılavuzu'nu bitirdim. Dün Henry David Thoreau'dan Yürümek adlı kitaba başladım.

İnce Memed devam ediyor. Sonunda 4. cilde başladım. Henry David Thoreau'dan Yürümek bitti. F. Scott Fitzgerald'ın Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi'ni araya sıkıştırıyorum şimdi. Beyin ve Sessizlik - Michel Le Van Quyen dörtte biri filan kaldı bunun da.

İnce Memed -4 bitmek üzere. Olaylar çözülecek okumaya elim gitmiyor. Kitap bitsin istemiyorum :D
Beyin ve Sessizlik - Michel Le Van Quyen bitti. Güzel bir kitap. Beynin işleyişi konusunda yapılan çalışmalardan ilginç bilgiler veriyor. Memnun kaldım.
F. Scott Fitzgerald'ın Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi bitti. Filmden daha güzel buldum.
Metin Kaçan'dan Ağır Roman'ı haftasonu bitirdim. Filminden çok daha güzel buldum. Yalnız kullandığı dil Kolera sokağı sakinlerinin kullandığı bazı kelimeleri-deyimleri araştırarak anlamını öğrenmem gerekti. Bazılarını da internette bile bulamadım :D Gidişinden kabul ettim :D Farklı bir tarz. Beğendim.
Çehov'dan Köpeğiyle Dolaşan Kadın'a başladım. İlk iki hikayesini okudum. Bir sürü kısa hikayelerin olduğu bir kitap. Devam ediyor.

Bu aralar e-kitap okuyucu cihazlardan almayı düşünüyorum. Okuduklarımın bazılarını telefondan ekitap olarak okuyorum. Sanırım daha rahat ederim ekitap okuyucu ile. Elinde olan, tecrübe eden varsa marka-model görüşlerini paylaşırsa sevinirim.

İnce Memed bitti. Bana göre hikaye burada bitmedi gibiydi bir beşincisi de olmalıydı gibi. Birşeyler eksik, güdük kaldı.

Çehov'dan Köpeğiyle Dolaşan Kadın'a devam ediyorum. Kısa kısa hikayeler var. Bazıları çok iyi.

İnce Memed bitince peşine roman olsun diye Aziz Nesin'den Zübük'e başladım. Filmiyle çok farklı ilerliyor gibi geldi bana. Filmi biraz daha o dönemin sinema seyircisine göre değiştirmişler bir miktar.

Kurgu dışı olarak da Tom Head'den Dünya Tarihi 101'e başladım. Say yayınlarının bu 101 serisini çok beğeniyorum. Amerikalıların for dummies serisine benzer. Hemen her alanda bir 101 kitabı var. Genel çerçeveden bilgileri kısa kısa veriyor. Derinlemesine araştırmak bize kalıyor.

Yuval Noah Harari Nexsus okumaya başladım daha önce yazarın diğer kitaplarınıda okudum.Okuması keyifli alışılmışın dışında bakış açısı yorumlaması güzel. okumaya devam

Son düzenleme:
Aziz Nesin'den Zübük bitti. Prof. Dr. Sedat Sever'den Çocuk ve Edebiyat kitabına başladım.

BBNET
Geri