Hangi linux?

Kodla Büyü

epigrafya

Üye
ubuntu bu işin piridir bence bildiğim kadarıyla linux mint de ubuntu altyapısı ile çalışıyor. Debianı deneyebilirsin ama ubuntudan şaşma derim

Hocam uzun süredir mint kullanıyorum. Mate kullandım pek hatayla karşılaşmadım. Birkaç gündür lmde cinnamon kullanıyorum, buda çok güzel. Cinnamonda görsellik daha iyi, mate daha sade, hızda pek fark yok, ikisi de kararlı çalışıyor. Bence mint doğru karar.

Ben bu aralar uğraşıyorum. Pardus 2013 debian tabanlı kurdum denedim. Debian ın kendisni kurdum denedim. Şuan ubuntu deniyorum. ubuntu çok farklı. debian ve pardusta yaşadğım sorunları burda yaşamadım. Geniş bir topluluk olduğundan porblemlerin cevaplarına erişmekte kolay. Sanırım ubuntu ile devam edecem

bireysel kullanım için mint en kararlısı
ben öğrenmek istiyorum bu linux ı diyorsan kde masaüstlü kullanacaksın,
ben biliyorum profesyonelleşmek istiyorum ( web, dns,ftp, mail vb ) diyordan suse, oracle linux veya debian kuracaksın
benim favorim oracle uygulamalarında kesinlikle oracle linux, servis uygulamalarında ise suse

Ben yeni başlayanlara ya da başlamak isteyenlere Linux Mint Cinnamon ya da Zorin OS öneriyorum. Kendim Ubuntu 12.04 LTS kullanıyorum.

arkadaşlar pardus 2013 indirdim kurmak istiyorum
bilgisayarı cd/dvd den başlatıyorum
normal bi şekilde pardus açılıyo masaüstü geliyo. masaüstinde "Sabit Disk'e Kur" seçeneğini seçiyorum ama kesinlikle bişey olmuyo öylece bekliyo.
nasıl kurabilirim bu pardusu ben bilgisayarıma...

Yesil26' Alıntı:
BbNetin android uygulaması olsa ne iyi olurdu.
8 senedir güncellemesi çıkmayan phpbb2 nin andridi nerden olacak hocam. forumun ayakta kalması mucize :mrgreen:

Yesil26' Alıntı:
Soru1: OpenSuse kurmayı düşünüyorum. Nasıldır sizce
Soru2: Debian kullanımı çok mu zor uzmanlık mı gerektiriyor.

Sistemim: Samsung R620FS01TR
Core2 Duo P8700
4GB DDR2
500GB 7200RPM
Ati Mob 4650 1GB VGA ...

Ne kursam acaba

Şuan elimde CD DVD olarak
1-Ubuntu
2-Kubuntu
3-Mint (Cinnamon,Mate) diğerlerinin iso su var
4-Pisi Linux
5-Peppermint
6-Debian-netinst
7-Pardus Kurumsal
8-OpenSuse var

hocam bilgisayarınız ile tüm sürümleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Debian işletim sistemi ubuntu , mint , zorin os , pear os gibi işletim sisteminin temelidir. ben şahsen debian jessie lxde sürümünü kullanıyorum.
elinizdeki dvdlerden hareket edersek
size linux mint cinnamon u önerebilirim. öğrenmesi kolay ve son kullanıcıya hitap eder
aynı zamanda lubuntu (ubuntu lxde ) ya da xubuntu (ubuntu xfce) kurumları hafif , hızlıdır. ( ben şahsen lxde ve xfce masaüstülerini tercih ediyorum.)

Debian bir miktar linux bilgisi ve tecrübesinden sonra kullanılsa daha iyi.

opensuse yapı olarak güzeldir fakat bağlımlılık sorunları bazen insanın canını fazlaca sıkabiliyor.

Debian/ubuntu ile ilgili bir çok kaynağa ulaşmak çok daha kolay

sevgiler saygılar

Uzmanlık gerektiren dağıtımlar ARCH-GENTOO-SLACKWARE tabanlı dağıtımlardır. Debian-Ubuntu-Mageia-Mandriva-Suse gibi dağıtımların kurulumu çok kolaydır. Aslında linux insanın üstüne yakışanı giymesi gibi bir şeydir. Zamanla kendi seçiminiz olacaktır. Tavsiyem Mageia-Mandriva-Ubuntu-Debian-Mint gibi türkçe desteği iyi olan dağıtımlarla başlamanızdır. Kde-Gnome gibi masaüstü sürümleri kullanmak için donanımızın daha iyi olması gerek. Xfce-Lxde gibi masaüstü ortamları daha az donanım ister. Daha hızlıdırlar. Çoğu sürümde zaten tüm masaüstleri kurulabilir.

Makinemde 2 tane işletim sistemi var. Ubuntu ve mint cinnamon.

Geçen yıl mint mate kullanmıştım. Mint mateden sonra mint cinnamon'a geçince mağaradan çıkıp saraya girmiş gibi oldum.

Cinnamon'u şiddetle öneririm. Hazır linux'a geçmişken .net'i de bırakıp java, android programlama, android studio, pyCharm, python vs ile de uğraşın derim.

Youtube ve twitter engellerini aşma için hotspot shield işe yaramaz. Zenmate ve anonymox eklentileri kullanacaksın.

Sözlük için english fast dictionary isimli uugulama linux'te de çalışıyor.

Internet explorer ve safari linuxte yok. Diğer tarayıcılar ve eklentileri sorunsuz çalışıyor. Benim tercihim chrome. Diğerleri de kurulu.

Android programlama için android studio var. Ücretsiz ve linuxte çalışıyor.

Windows 8 benzeri bir görünüm oluşturma için cinnamon temalarından faydalanabilirsiniz.

VLC player kurarak her türlü ses ve videoyu rahatça oynatabilirsiniz.

Kamera için peynir programını öneririm.

...

Manjaro mutlaka deneyin arkadaşlar uzun yıllardır ubuntu ve mint kullandım biraz sıkıldım farklı arayışlar içinde manjaro yu keşfettim. Mutlaka kurun ve deneyin arkadaşlar xcfe sürümü kurun. Hız ve kararlılık ile birleştirilmiş harika bir sürüm kesinlikle pişman olmayacaksınız...

Geri