Hangi Linux

Kodla Büyü

cetinersin

Aktif Üye
Arkadaşlar basit bazı işler ve internete girmek için celeron 800 512mb ram a sahip olan bir bilgisayara hangi linux dağıtımını yüklemesini önerirsiniz.

cetinersin' Alıntı:
Arkadaşlar basit bazı işler ve internete girmek için celeron 800 512mb ram a sahip olan bir bilgisayara hangi linux dağıtımını yüklemesini önerirsiniz.

Hocam hemen hemen bütün linuxlarla istediğiniz işleri yaparsanız. Özellikle isim istiyorsanız bir kaç isim ve öneride bulunabilirim.

Dammsmall çok küçük boyutuyla eski sistemler için ideal ( 50 MB civarı )http://www.damnsmalllinux.org/download.html

onun haricinde Ulusal işletim sistemi olarak lanse edilen Tübitak yapımı Pardus u xfce masaüstü ile kullanabilirsiniz

Suse , mandriva , ubuntu , debian linux sürümlerini de xfce ya da fluxbox ( sistem gereksinimleri ve ram kullanımı düşüktür )masaüstüyle kullanabilirsiniz.

KDE ve Gnome masaüstü yapısını kullanmayın

Kolay gelsin

bende 2008 i kullanıyorum ara sıra, bilgisayarrımda kurulu bnm makinamda centrino 1.7

rahatca kaldırıyor, celeron 800 de de sorun çıkaracağını sanmıyorum.

netice de linux aşırı bir donanım istemiyor.

istedigin dagitimi kullan hocam, celeronlar candir, canavardir. 512 ram da yeterli. ubuntu intrepid ibex ve feisty fawn benim tavsiyem. olmadi mint denersin. 15-20 dk suruyo zaten kurulum ;)

İstediğin dağıtımı kuramazsın. KDE ve GNOME ram açısından sıkıntılı ama 512Ram de bir sıkıntı çıkarmaz diye tahmin ediyorum. Ama celeron 800 olunca işler değişiyor. Pardus zorlanır. Linux Mint ve XFCE masaüstü ile çok iyi verim alınabilir. yıllarca Celeron 400 - 256 MB Ram ile Arch+xfce kullandım Openoffice ve Java programları hariç sıkıntı yaşamadım.

gayette istedigi bir surumu calistirabilir. p2 933 ve 256 ramli makinada intepid ibex ile catir catir compiz - emerald calistigini gormuslugum vardir. kaldiki celeronlar benim gozumde hatiri cayilir islemcilerdir.

Deneyimlerime dayanarak öyle dedim. Celeron 400 de bir openoffice deneyin bakalım. Ben çalışmaz demiyorum sadece istenilen verim alınamaz diyorum.

Celeron 400+128MB ile KDE, Gnome kullandım ama bilgisayarı kasmamak adına XFCE Fluxbox gibi masaüstleri çok daha kullanışlı oluyor.

Ekli dosyalar

• 258px-Lubuntu_logo.svg_-150x150.png
    258px-Lubuntu_logo.svg_-150x150.png
    14.8 KB · Görüntüleme: 500
  • lubuntu2.png
    lubuntu2.png
    46.9 KB · Görüntüleme: 500
  • lubuntu10.png
    lubuntu10.png
    53.5 KB · Görüntüleme: 500
  • lubuntumenu.png
    lubuntumenu.png