Hangi profesyonel makineyi alsam sizce ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan piadora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

piadora

Aktif Üye
Biraz fotoğraf işine merak saldım ben.Kursa da başladım.Bir makine almayı düşünüyorum.

Canon 600D,Canon 650D,Canon 60D,Nikon D90 düşündüğüm modellerden.Bunlar da karşılaştırmaları.

http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/ka ... n-EOS-600D

http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/ka ... n-EOS-600D

http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/ka ... Canon-650D

http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/ka ... Canon-650D

Siz olsanız hangisini alırdınız? Şu an pek de anlamıyorum makineden.Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

1.Öncelikle bütçenizi belirleyiniz
600D giriş seviyesi DSLR makinedir
650D 600D nin süslü versiyonudur.
60D orta sınıf DSLR makinedir
D90 Nikonun orta seviye fiyat performansı yüksek makinelerinden biridir.

Eğer böyle sorarsanız tabiki 60D en iyi seçim olacaktır.

Fakat Fotoğraf makinesi almaya karar verenlerin en çok sordukları sorulardır. Ve bu şekilde ne alacağınıza karar veremezsiniz.
Öncelikle bütçenizi belirlemeli ve bütçe doğrultusunda yola çıkmalısınız. Bütçeden sonra fotoğraftan ne beklediğinizi düşünmelisiniz. 600 D ile de 60D de ile de mükemmel fotolar çekebilirsiniz. İş sizde bitiyor.

Aslında en başından beri 60D istiyorum ben de ama dün mediamarkt da baktım da 60D ye , biraz büyük ve ağır geldi.Bir de makine ayarlarının olduğu yuvarlak düğme sağda değil de solda ve döndürmek için ortasındaki düğmeye basmak gerekiyor.O biraz kafama takıldı.

60D 600D ye göre tabiki biraz daha büyüktür. Makineler yukarıya doğru gittikçe büyürler. Seçimdeki kriterleriniz eğer boyutsa 600D işinizi görebilir. Ama 60D 600D ile karşılaştırmayacak bir makinedir. Sınıf farkı vardır.

18-55 ile 18-135 kit lenslerdir. 18-55 bir süre sonra yetersiz kalabilecieğinden 18-135 benim tercihim olurdu. Kurs hocanızı dinlemeniz sizin için yararlı oalcaktır.

hocam ikinci el temiz bi 550d veya d90 al artan paranı lense yatır. 18-55 alacağına zerine koy tamron 17-50 al. bi tane de 50mm 1.8 yeter. 550d + hareketli lcd ekran = 600d. 600d + dokunmatik ekran + digital focus = 650d. hiç teferruatına para verme yani özünde aynı makinalar bunlar. 60d nin iso başarımı belki biraz daha iyi olabilir bunlardan. ben magic larntern + 550d ile gayet mutlu mesut yaşıyorum. bundan sonra alırsam da full frame alırım ki zaten şimdiki bile fazlasıyla yeterli benim için. nihayetinde ticari bi kaygım yok ve bu işten para kazanmıyorum.

Ben de nikon 550 D almayı düşünüyorum.Elektroword de indirime girmiş.Ama lens konusunda bilgim yok.Bakalım burda yazdıklarınızı dikkate alarak iyi de bir lens almayı düşünüyorum.Kampanyada makinanın yanında verdikleri pek iyi değil sanırsam.Bir de diyafram aralığı önemliymiş bu lensleri alırken..

size fotoğraf makineleri konusunda yardımcı olabilirim
fiyat için beni arayım

0505 4316812

Seçenekleriniz arasında en mantıklısı 60d. Fakat croplu makinalar arasnda en iyisi nikon d7000 diye biliyorum. Fiyatı 60dden biraz yüksek olabilir. Sordunuz diye cevap veriyorum:Alırsam nikon d7000 alırım.

Hasanucar' Alıntı:
Seçenekleriniz arasında en mantıklısı 60d. Fakat croplu makinalar arasnda en iyisi nikon d7000 diye biliyorum. Fiyatı 60dden biraz yüksek olabilir. Sordunuz diye cevap veriyorum:Alırsam nikon d7000 alırım.

katılıyorum d7000 yada d 7100 alabilrsin hocam

Hocam biz de fotograf makinası bakıyoruz eşimle canon 600dye karar vermiş gibiydik ama dün gold bilgisayarda samsung nx1000 diye aynasız bir modeli çok övdü danışman genç. Kafamız karıştı :?

a.basoglu' Alıntı:
Hocam biz de fotograf makinası bakıyoruz eşimle canon 600dye karar vermiş gibiydik ama dün gold bilgisayarda samsung nx1000 diye aynasız bir modeli çok övdü danışman genç. Kafamız karıştı :?

satıcılara bakmayınız, onlar teoride hangisinin özelliği fazla ise onu önerirler. Fakat Fotoğraf farklı bir boyuttur. Örneğin mağadaki görevli hem bu 24 megapixel sizin sorduğunuz 16 megapixel bunu alın der :D Fakat fotoğrafı etkileyen birçok faktör vardır.

firstprivate' Alıntı:
Hasanucar' Alıntı:

katılıyorum d7000 yada d 7100 alabilrsin hocam

D7000 kullanıcısıyım;

Orta seviye makinelerde başarısı oldukça yüksektir. Eğer Full Frame değil de Crop makine düşünülüyor ise mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. D7000 problemlerle karşılaşıldığı halde başarı oranındaki yükseklik sebebiyle yine de tercih edilen bir makinedir.

D7000 ile 60D arasında büyük farklar yoktur. İkisi de aynı sınıf makinelerdir. Canon mu Nikon mu sorusu gibi birşeydir :D

Nikon d7000 bayağı pahalıymış.ortalama 3000-3500 tl :( Galiba Canon 650D alcam ben.Başlangıç için yeter bana diye düşündüm.Bir de yanına 18-135 lens alayım diyorum.Hayyam Pasajından da bakıcam fiyatlara.

Ben de başlangıç seviyesi olarak canon 600D almayı düşünüyordum. 650D ile arasında fiyat farkı pek olmayınca iki hafta önce 650D aldım ben de.

silver' Alıntı:
Ben de başlangıç seviyesi olarak canon 600D almayı düşünüyordum. 650D ile arasında fiyat farkı pek olmayınca iki hafta önce 650D aldım ben de.

Lens olarak ne aldınız ,ve ne kadara aldınız peki hocam ?

hocam 600d kullanıyorum gayet memnunum. hiçbir sıkıntı yaşamadım 8 aydır. bataryası, görüntü sensörü, seri çekimleri, video çekimleri yeterli gerçekten. şu anda beni kısıtlayan tek şey 18-55 lik lensim. benim fikrim makinaya çok para vermek yerine lenslere ağırlık verin.

tevfikdemir02' Alıntı:
hocam 600d kullanıyorum gayet memnunum. hiçbir sıkıntı yaşamadım 8 aydır. bataryası, görüntü sensörü, seri çekimleri, video çekimleri yeterli gerçekten. şu anda beni kısıtlayan tek şey 18-55 lik lensim. benim fikrim makinaya çok para vermek yerine lenslere ağırlık verin.

Hangi lensi alayım o zaman sizce?18-135 mi alayım ?

hocam fotografium daha pahalı diyorsunuz aklıma geldi. ürünleri alırken paralel ithalat mı değil mi orasına bakın o zaman. çünkü fiyat boyutunu en çok etkileyen paralel ithalat olup olmamasıdır. ozcanikli arkadaş bbnet de bildiğim kadarıyla epey yardımcı oldu arkadaşlara. kendisiyle görüşürseniz yardımcı olacaktır. bence yakınınız varsa doğrudan yurtdışından getirtin epey fiyat farkı var. paralel ithalat alacağınıza yurtdışından alın doğrudan daha ucuza. garantili alacağım diyorsanız örneğin canon yetkili distribütör üzerinden alın derim.

Geri