Hangi veri kurtarma programını kullanmalıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sy_26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sy_26

Aktif Üye
Arkadaşlar okulda öğretmen bilgisayarına bağlı 1 Tblık harici harddiskimizdeki bilgiler silindi. Neden silinmiş olduğunu da anlamadım, virüs mü, bir darbe mi aldı, ne oldu bilmiyorum..İçini açtığımızda klasör boş yazıyor ve yaklaşık yarısı doluydu. Öğretmen arkadaşlarımızın 3-5 yıllık yaptırdığı çalışmalar, ders anlatım videolarımız vs.vardı. Bilgilerimizi kayıpsız kurtarmak istiyoruz. Malum veri kurtarma programlarının birçok çeşidi var, forumda da arattım ancak eski yüklenen programların bazıları silinmiş, bazılarından da tam sonuç alınamamaış gibi.. Hangisini kullanmalıyım, daha önce kullanmış olup sorun yaşamadığınız programları tavsiye eder misiniz lütfen, bizim için gerçekten çok önemli..Yarın bu işi halletmek istiyorum inşallah. Ve elinde program olan varsa yükleyebilir mi..
Başka bir tavsiyesi olan var mı?
Ayrıca bahsettiğim bilgisayarda flasdaki bilgileri kısayola çeviren garip bir virüs de var, bundan nasıl kurtulabilirim, belki de bilgiler bu yüzden görünmüyor..Fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum..

hocam virüs dosyaları görünmez yapmış olabilir. önce bilgisayarınıza antivir kurup harici diski taratın ve bulduğu virüsleri silin. daha sonra dos komut istemine geçip harici diskin sürücüsüne geçin ve
ATTRIB -S -R -H /S /D
komutunu yazıp işlem bitene kadar bekleyin. büyük ihtimalle çözülür.
kolay gelsin.

Hocam teşşekür ederim, bugün antivir ile taratmayı denedim, sonuç alamadım. Bilgisayarda Win 7 yüklü,dos komut istemini nasıl açacağım..

başlat çalıştıra cmd yazın
sonra gelen ekranda harddisk hangi sürücüdeyse onu yazın G: gibi
sonra attrib -h -r -s /s /d yazın

başlat menüsünden donatılar--komut istemi tıklayın. açılan pencerede harici diskin sürücü ismini yazıp (örneğin g:enter) enter'a basın. burada
ATTRIB -S -R -H /S /D komutunu yazıp yine enter'a basın. hocam düzeleceğini düşünüyorum. inşallah kurtarırsınız.

başlat-çalıştır a cmd yazıp komut istemine geçin
ordan diskinizin yolunu yazarak hangi diskteki bilgileri göremiyorsanız (F: gibi) içine girin
sonrada atribb -s -h /s /d *.* yazıp enterlayın
muhtemelen bilgileriniz gelecektir

Veri kurtarmak için de bu hafta "DiskDigger" ile 2 defa biçimlendirilmiş D sürücümden fotolarımın tamamını kurtardım. Ama üzerine bişey yazılmamıştı formattan sonra

Teşşekürler söylediklerinizi deneyeceğim, sonuç alamazsam veri kurtarma programlarına mı başvurmam gerekli, biz de üzerine herhangi bir veri yazmadık. Elinizde olan programlardan kullanıp memnun kaldığınız varsa yükleyebilir misiniz..Bu arada branşım bilişim değil, ve tüm arkadaşlar verilerini bekliyor:) Ben de bir çözüm arıyorum, yardımlarınız için teşekkürler..

Hocam bilgisayarda bahsettiğiniz exe virüsü varsa ve disk dolu gösteriyorsa zaten bilgileriniz silinmemiştir, sadece gizlenmiştir. atribb uygularsanız görünür. Ama silinmişse de en çok önerilen ücresiz recovery programı Recuva Özellikle silinen office ve resimler için bayağı hızlı ve başarılı. Diskdigger'da bayağı işime yaradı bu konuda

Hocam bilgisayarımızda virüs çok:) Flashımı takıyorum kısayol haline geliyor içindekiler ama flash dolu gözüküyor..Ancak harici harddiskimiz özelliklerden de bakınca boşa yakın gözüküyor Mb seviyesinde yani..Bu durumda silinmiş midir bilgiler?

yüksek ihtimal silinmiştir hocam. Tahminen virüs olan bi bilgisayardan virüs bulaşmıştır önce, sonra da antivirüs yüklü bi bilgisayara takılmışsa özellikle kaspersky virüs bulaşan klasörü tamamen siliyor temizleyemiyorsa

Re: Hangi veri kurtarma programını kullanmalıyı

hocam ilaçlı bir handy recovery bulabilirseniz çok başarılı bir program kaybolan verileri orjinal halleri ile buluyor başka programlar ismini veya uzantısını değiştiriyor ama handy recovery olduğu gibi kurtarıyor

Harddiski görüyor hocam, içini açtığımızda klasör boş yazıyor, özelliklerden bakıyorum 650 mb gibi birşey gösteriyor, oysa ki yaklaşık 500 gb doluydu malesef :(

silindikten sonra üzerine veri yazılmış olan dosyaları kurtarabilen program var mı acaba? daha önce kullanıp başarılı bir program bilen varsa ve bilgi verebilirse memnun olurum.

Geri