HARİCİ HARD DİSK SORUNU

Kodla Büyü

evrim0626

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bu konudan daha önce açılmı ama çözüm yazılmamışş 1 yıl kadarda olmuş ondan yeniden açtım. benim harici diskimi arkadaşın labtopa taktık orda görmedi diski. sonra getirdim benim labtop a taktım normalde gözüken disk gözükmedi. ev arkadaşımın labtopa taktım onda çalıştı gördü. forumlarda araştırdım pek bişi bulamadım. disk yönetiminde falan harici disk gözükmüyor. biostan bakınca görüyorum ama. muhtemelen bişiler bulaştı buna ama ne olabilri çözüm ne olabilri fikri olan varmı?

hocam usb girişlerinde belki sıkıntı vardır dicem ama onuda denemişsindir herhalde.Bİrde şunu söyleyeyim benim okuldaki bilgisayarın usb girişi arkada önde yok onun için ara usb kablo kullanıyorum harici hardiski o kabloya taktığımda görmüyor direk usb ye takınca görüyor yani buna benzer bir durum varsa onuda değerlendir.

hocam daha önce çalışıyordu dediğim gibi arkadaşın pcde sorun vardı zaten bazen flash diskleride görmüyor. benim hariciyi ona taktık görmedi sonra benim pcye taktık daha önce gördüğü hariciyi şimdi görmedi. ev arkadaşımın pcye taktık onda gördü bakalım şimdi disk onarma yapıyorum. sizin yaşadığınız sorunu bende yaşıyorum okulda ama bu o tür bir sorun değil bana virüs vs gibi geldi nette pek bişi bulamadım

hocam bu usb işi birazz karışık bana göre neden dersen:
her ana kart üreticisi ve usb bellekler ayrı kalitede ürün üretiyorlar ve bilirisiniz ki bu usb ler 5 volt ile çalışırlar ve statik elektirk yüklenme olayı oldukça çok olur.
siz bir usb yi direk ana karta taktığınızda işlemciye direk sinyal gönderirisiniz arkadşım her işini bırak benim usb me bak deriz. fakat bu işlem kötü siznyalizasyon sayesinde olmaz ise siz usb nizi göremezsiniz.
bazen usbler bilgisayarların ön panellerinde yada uzatma kablo ile bağlanırlar ana karta işte burada eğer o eşik değei karşılanmaz ise yani 5 volt gelmez ise siz usbdeb yanıt alamazsınız.
tabi aynı anda anakartın kullandığı usb kontrolcüsü eskiden ayrı idi şimdi güney köprüsünün içine aldılar neyse onunda kaliteli olması lazım.
kısacası bir bilgisayarda çalışsan bir usb harddisk diğerinde çalışmaya bilri ve bu genellikler anakartlardan kaynaklanır tabi usb hdd nizin kalitesine güveniyorsanız

evrim0626' Alıntı:
hocam daha önce çalışıyordu dediğim gibi arkadaşın pcde sorun vardı zaten bazen flash diskleride görmüyor. benim hariciyi ona taktık görmedi sonra benim pcye taktık daha önce gördüğü hariciyi şimdi görmedi. ev arkadaşımın pcye taktık onda gördü bakalım şimdi disk onarma yapıyorum. sizin yaşadığınız sorunu bende yaşıyorum okulda ama bu o tür bir sorun değil bana virüs vs gibi geldi nette pek bişi bulamadım
O pc de görüp diğerinde görmemesi durumu disk onarmayla scandiskle yada sektörle ilgili bir durum değil güç veya USB 2.0 kablosu ile ilgili ile ilgili bir durum.
Bu diskler 5V ile çalışıyor bazı makinalarda güç sıkıntısı yada koblo sorunu yüzünden çalışmayabiliyor.bazen çalışıyo gibi görünüyor ama bilgisayarımda görünmüyor.Diğerine takıyorsunuz görünüyor falan.
*Prensip olarak kasalarda ön panelleri değil arka USB çıkışları kullanın.Kaliteli bir USB kablosu kullanın.
*Eğer laptop kullanıyorsanız yada kasanın arkasındaki USB ile sorun çözülmedi ise bu tip kaliteli bir kablo kullanın.Bu kablonıun ince kablolu olan ucu sadece 5 volt taşır.her 2 ucuda usb yuvasına takıp deneyin.

Ekli dosyalar

• 1-21.jpg
    1-21.jpg
    34.9 KB · Görüntüleme: 3,064
hocam bilgiler için teşekkürler ama 1 saat önce çalışan bir harici hdd 1 saat sonra neden çalışmaz aynı pc de? bir başka pcde çalışıyor bu hdd

hdd nin sağlamlığından eminseniz demekki anakartınızın 5V çıkışları stabil değil (PSU kaynaklı da olabilir) 1 saat sonra cozutuyo.bahsettiğim kablo ile gücü takviye yapıp denemenizi öneririm.Olmazsa başka bir PSU ile denenebilir

bazen sürücü isminde sıkıntı olabiliyor. mesela arkadaşının bilg.da e: sürücü ise seninkinde e: yerel disktir o zaman görmüyor. yönetimsel araçlardan depolama da başka bir sürücü ismi atayalım. yada bilgisayar hiç sürücü atamazdır. en son olarak mbr bozuşmuştur özel programlarla açabiliriz ve everileri alıp format atarak sorun çözülür

tüm bilgiler için teşekkürler hocalarım. haricimde bilgileri arkadaşın pcde görüyorum. orda belgelerimi kurtarıp format atabilirim yani. ama benim bilgisayarın usb bu hariciyi aylardır saatlerdir çalıştırdı ne zaman o gittiğim labtopu sorunlu bazen flashlarıda görmüyor dediğim gibi arkadaşın labtopa taktm sonra benimkide görmedi. ama Allah tan ev arkadaşımın labtopda görebiliyoruz.

hocam siz ne olursa olsun ilk fırsatta belgelerini yedekleyin . aynı durum benim de başıma geldi. ilk başlarda hariciyi bilgisayraım bi görüyor bi görmüyordu. usb girişi ve kablo hatası sanıyordum. sonra tıpkı arabaların marş basmaması gibi haricinin içindeki disk dönmeye çalışıyor fakat duruyordu. bunu da güç yetersizliğine bağladık. bilgisayar tamircisi ile görüştüğümde haricinin kutusunun değişmesi gerektiğini ifade etti. değiştirdik de. bir süre sağlam çalıştıktan sonra bu sefer tamamen arızalandı. maalesef yaklaşık 290 gb dökümanım kayboldu gitti. Burada ya da farklı forumlarda belki çözümünü bulursunuz ama bulana kadar ihmal etmeyin belgelerinizi depolayın

bu akşam gidip yedeklemeyi düşünüyorum birde live cd lerle bakacam görecekmi diye. öle olursa kendi makinama olmazsa arkadaşın makinaya atıp formatlayayım. ama bu sorundan çok yakınan var kesin çözümü bulan yok:)

Geri