HAR DİSK 5'E BÖLÜNÜR MÜ??

Kodla Büyü

aytekincan07

Aktif Üye
hard diskim 2 gizli bölüm(işletim sistemnin recovery bölümü) 2 de benm ayırdığm olmak üzere toplam 4 bölüm. 5. bi bölüm oluşturblir miyim? windows buna ,z,n veriyor mu? veriyorsa hangi programla yapabilirm. tşkrler.

dene hocam, bizim işlerde teorik olarak söylenenlerle pratik farklıdır. sonucu bizimle paylaşırsan memnun oluruz.
en iyi öğrenme tecrübedir.

winsows kendisi birimi küçültüyor "ham bölüm" olarak kalıyor. yeni birim oluşturmaya izin vermedi. max seviyede ayrılmış hadr disk uyarısı veriyor

teorikte bende 4 biliyordum ama denememiştim.doğruymuş demekki.

yaptım oldu... 8)

Ekli dosyalar

• hdd.jpg
    hdd.jpg
    39.3 KB · Görüntüleme: 632
XP de disk yönetiminden yapmaya çalıştığımda 4 ten fazlasına izin vermemişti.
XP Cd siyle kurulumu yaparken bölüm oluşturma ekranında 6 ya bölmüştüm. Daha fazlasına da izin veriyor ama üst sınırı bilmiyorum.

neeey' Alıntı:
hard diskim 2 gizli bölüm(işletim sistemnin recovery bölümü) 2 de benm ayırdığm olmak üzere toplam 4 bölüm. 5. bi bölüm oluşturblir miyim? windows buna ,z,n veriyor mu? veriyorsa hangi programla yapabilirm. tşkrler.

bölünür.
Ama hangi programla yaparsanız yapın sonuçta ,eğer genişletilmiş bölüm varsa 3 adet birincil bölüm ,yoksa 4 adet birincil bölüm oluşturabilirsiniz.XP kurulumda oluşturduğunuz ilk partisyonu birincil bölüm o anda oluşturduğunuz diğer partisyonları ise mantıksal sürücü olarak oluşturacaktır.Zaten, kurulumu oluşturduğunuz ilk partisyona kurmanız önerilir.

Win7-XP kurulu olan bölüm dışında kalan kısmı genişletilmiş(extented) bölüm yapıp istemediğiniz kadar mantıksal sürücü oluşturabilirsiniz.
Bu iş için hirens içindeki acronis disk director öneririm.

Ekli dosyalar

• hdd.jpg
    hdd.jpg
    44 KB · Görüntüleme: 600
Geri