Hard disk sorunu

Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
müdür az önce bir hard disk getirdi.. format atmak istemiş, hard disk bulunamadı hatası vermiş, bi bakmamı istedi..taktım bilgisayara, açtım anakart markasının yazılı olduğu ilk ekran geliyor, press dell to run setup, press tab to display bios post message yazıyor ordan sonra ilerlemiyor.. del'e bastığımda da takılı olan mouse, harddisk, cd rom vs. taraması yapıyor biosu açmıyor, orda kitlenip kalıyor. tab'a basınca da öyle oldu, f8e bastım bi işe yaramadı..sorun ne olabilir..

harddisk donanımsal bozulmuştur bence yani yapacak birşey yok garantisi varsa garantiye gönderin yoksa çöpe gönderin. :) tabi biraz önce uğraşın ama benim tahminim donanımsal arıza

SATA mı IDE mi hdd? Eğer sata ise biosdan hdd yi takmadan önce master slave ayarını yaparak slave ayarladığın porta hdd yi tak . Sistemin senin hdd'den açılması lazım windows yeni taktığın hdd yi görüyor mu görmüyor mu ona bakmak lazım.

sata hard disk bu. 2 hard diski de takmam mı lazım yani görüp görmediğini anlamak için.. 2 hard disk için enerji kablosu yok ki anakartta? :( master slave ayarı nasıl yapılıyor??

Sata hddler de slave master biosdan ayarlanıyor ( her bios da yok). Kendi hdd ni anakartta sata1 e tak diğerini sata2 ye. Enerji kablosu diğer kasalardan dönüştürme soketi varsa söküp takabilirsin. Sistem açılırsa zaten senin sistemden açılır o zaman hdd yi görüp görmediğini anlarsın. görürse hatalara karşı bir tam denetleme yaparsın

Geri