HARDDİSK KİLİDİ NASIL KALDIRILIR?

Kodla Büyü

uğur03

Site Gezgini
Elimde seagate marka hdd var windows 8 vardı ve normal çalışıyordu. Bu gün bilgisayar açılmadı siyah ekran geldi kaldı. format atmayı denedim bu sefer hdd nin kilitli olduğunu söylüyor ve hddyi görmüyor. Bir türlü sorunu çözemedim başına daha önce böyle bir şey gelen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Not: Bazı sitelerde bitlockerden bahsetmişler benim bilgisayarım hiç açılmıyor.

Hocam format atmaya çalıştığım zaman hdd kilitli diyor ve sürücüyü göstermiyor. Bilgisayarı normal açmak istediğim zaman siyah bir ekran geliyor ve öylece kalıyor. Hdd söktüm baktım bilgisayar açıldığı zaman çalışıyor güç geliyor yani nasıl bir iştir anlamadım.

ugur03' Alıntı:
Hocam format atmaya çalıştığım zaman hdd kilitli diyor ve sürücüyü göstermiyor. Bilgisayarı normal açmak istediğim zaman siyah bir ekran geliyor ve öylece kalıyor. Hdd söktüm baktım bilgisayar açıldığı zaman çalışıyor güç geliyor yani nasıl bir iştir anlamadım.
hocam bios dan hdd güvenlik seçeneklerinden kilitlenmiş olabilir mi ? yada windowsda çalışır durumda iken diski şifrelemiş olabilir misiniz. güvenlik amaçlı sizin bilerek veya bilmeyerek yaptığınız birşey bu. diski güvenli hale getirmişsiniz :)

hocam 5 yıl önce geldiğim okulda aynı sıkıntıda 2 harddisk vardı. bende çözemedim. harddiski başka bilgisayara takıncada aynı hata oluyordu bende. Servise gönderdim onlarda çözemedi. İnternette aradım çözüm yolu. Özel şirketler var çözen ancak harddiskten daha pahalı oluyor.

Yakın zamanda eniştemin eski laptopunun hard diski böyle oldu. Özellikle ısınınca bu hatayı veriyordu disk. Mavi ekranda kilit simgesi çıkıyordu. Disk eskiyince olabiliyor ve maalesef çözümü yokmuş, disk değişecek.

Müşterimin bilgisayarında da aynı sorun vardı.
bu problemin tek çözümü Bilgisayarınız da ki Hdd nin aynı marka modelin de hurda bir Hdd bulmanız.
Ben teknik servis de çalıştığım için elimde bir çok hurda hdd var.
her neyse hurda hdd nin kartını söküp kullandığınız Hdd nin kartıyla değiştirirseniz sorun çözülür.

Geri