HARDDISKİ DEĞİŞTİRDİM XP AÇILIŞ EKRANINDA RESETLİYOR

Kodla Büyü

mstfckr

Üye
İşletim sistemi windows xp kurulu olan harddiskimi başka bir bilgisayara taktım tam xp açılış ekranına geliyor bilgisayarı resetliyor. Harddiskim sata. Biosu resetledim pilini çıkartıp belli bir süre bekledikten sonra tekrar taktım problem çözülmedi. Aynı sorunu başka bir harddiski başka bir bilgisayara taşıyıncada yaşadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.

sistem yüklü harddiskinizde yüklü driver vs. den dolayı oluyo kanımca.
harddiskinizin sistem yüklü bölümünü formatlayıp sistemi yeniden kurmalısınız

İşletim sistemi yüklü bir sabit diski özellikle XP yüklü, başka donanımlara sahip bir bilgisayara taktığınızda, XP önceki bilgisayarın donanımlarına göre sürücüleri yüklemek istediğinden açılmayacaktır. Bu işi yapmanın yolu şudur, A bilgisayarında sistemi kurar, gerekli programları vs. kurarsınız, ardından sysprep denilen uygulamayı yaparak, xp'nin bir nevi fabrika ayarlarına dönmesini sağlarsınız. Bilgisayar kapandığında sabit diski söker, diğer bilgisayara takarsınız. Bilgisayarı ilk açtığınızda, aynı yeni alının Notebooklarda olduğu gibi XP sizden bazı bilgiler alır ve o bilgisayarın sürücülerini yükleme çalışır.
SYSPREP ile ilgili cesitli-konularda-resimli-anlatimlar-f188/evrensel-imaj-alma-sysprep-t43538.html adresindeki ders notunu indirip, inceleyin.

Aynı işi Windows 7 ile de yapmak mümkün. Ancak onda küçük bazı değişiklikler var. Nette bilgi bulabilirsiniz.

Geri