harddisk bölmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ersun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ersun

Aktif Üye
arkadaşlar labtopta win 7 kurulu sadece C sürücüsü var ben bunu bölüp D sürücüsü de açmak istiyorum format atmadan bazı programlar var bunu yapan herhalde bilgisi olan veya önceden deneyen varsa yardımlarını bekliyorum teşekkürler...

bilisim55' Alıntı:
partition magic programı ile yapabilirsin

evet ama buna gerek yok .Bilgisayarıma sağ tık-yönet-disk yönetimi>>C nin üzerine sağ tıklayıp birimi küçült deyip D için yer açtıktan sonra açılan kısımda yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz.

Format atmadan disk yöneticisiyle yapamazsınız. Partition magic le yapabilirsiniz ama çok risklidir. Bir kaç defa denedim. İşletim sisteminin yüklü olduğu kısmı bölmeye kalkıştığınızda harddisk in farklı bölümlerindeki dosya parçalarını bölümlemeye göre taşımaya çalışıyor program.Birinde sorun vermedi diğerlerin de arıza verdi. İşletim sisteminin yüklü olduğu kısım göçtü.
Bence dosyalarınızı yedekleyin. Format atın bölün.

Win 7 ve vistada format atmaya gerek yok. Arkadaşın söylediği gibi disk yönetiminden, programsız yapabilirsiniz.

easus partition ya da partition magic diorum.. disk yönetiminden diski bölemezsiniz ha win 7 de böyle bi seçenek varsa bilemiyorum...

win 7 kullanıyorsanız herhangi bir programa gerek yok bilgisayarım sağ tık yönet diyorsunuz ondan sonra disk yönetimi
ondan sonra hdd nin hagi parçasını ikiye bölecekseniz üzerine sağ tık birimi küçült diyosun kapasitesini belirityosun uygula bitti bu kadar

hocam ben easus la bölmüştüm..vistada disk yönetiminden bölünüyor ama istediğiniz kadar ayıramıyorsunuz..easus güsel geldi bana..ben onunla böldüm

Geri