Harddisk Sürekli % 100 çalışıyor

Kodla Büyü

cumalisav02

Aktif Üye
Arkadaşlar birkaç bilgisayarda görüyorum bu hatayı. çok basit birşey bile geç açılıyor Diskte hiçbir zorlu işlem olmamasına rağmen sürekli yüzde yüz çalışıyor görünüyor. Yeni format atmıştım. Win8 işletim sistemi yüklü orjinalinde de win 8 vardı. Bir ara windows 10'a yükselttim normaldi ama sonra yavaşladı.

Denenen çözümler
1) Chkdsk
2) bu sürücüdeki dosyaların ek özellik eklemesine izin ver , tiki kaldırıldı
3) disk en iyi duruma getir
4) antivirüs taraması
5) windows search hizmeti durduruldu

Ekli dosyalar

• işem.jpg
    işem.jpg
    152 KB · Görüntüleme: 2,781
HOCAM microsft security kpatın veya kayna kullanımına sınırgetirin avirayı kaldırın total 360 kurun benim öyle düzeldi

bende de aynı hata vardı,
harddisk gitmiş.

hatta bilgisayarda kilitlenmeler oluyordu. Değiştirdim sorun çözüldü.
Tabi bilgisayar olayı bu farklı durumlar söz konusu olabilir.

sorun harddisktir hocam büyük ihtimalle

bad sektör oluşmuştur. küçük de olsa virüs olma ihtimali de var. yeni kurulum win 7 falan da da deneyebilirsiniz ama tüm harddiski silip yapın

yine aynısı oluyorsa hdd gitmiştir

Re: Ynt: Harddisk Sürekli % 100 çalışıyor

Win7 den şaşmayın derim . Kalıp gibi sistem.Sonrakiler aceleye geldi.Her 10 yılda bir doğru düzgün Windows çıkıyor.Gerisi fasi fisi.

Teknik olarak HDD nasıl böyle bozuluyor. Yani hem çalışıyor, hem yavaşlamış. Önbelleğin bir kısmı yanmış mı !?

windows search hizmetinin özelliklere girip tamamen kapattığınızdan emin olun hocam. durdurmak yetmiyor. birde resimdeki seçimi kaldırıp onaylayın gelenleri.

Ekli dosyalar

• r1.jpg
    r1.jpg
    67.6 KB · Görüntüleme: 2,678
Phascolarctos cinereus' Alıntı:
windows search hizmetinin özelliklere girip tamamen kapattığınızdan emin olun hocam. durdurmak yetmiyor. birde resimdeki seçimi kaldırıp onaylayın gelenleri.
Aynen yaptım Hocam .Olmadı. Sadece avirayı kaldırınca biraz hafifledi

Windows 10'da böyle bir sıkıntı var. SSD'ye geçmeniz şart hocam. Windows 10 normal HDD'lere göre değil bilginize. Çok pahalı değil artık SSDler, bilgisayarınız SATA-2 ise her SSD hemen aynı hızda çalışır. SATA-3 ise Samsung EVO serisini tavsiye ederim.

Geri