Harddisk sorunum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan duyu80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

duyu80

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Dell 1545 laptop aldım.Üzerinde linux ubuntu vardı.Xp kurmak istedim..Kurulum sırasında xp nin nereye kuralacığını soran ekranda harddisk söyle görünüyordu

--Extented
C: 5 GB
unknown D : 297 GB

Ben C yi seçerek devam ettim ve Xp kurulumunu tamamladım.Şimdi C 5 GB olarak görünüyüyor ancak D Çıkarılabilir disk olarak görünüyor.İçine giremiyorum da kullanamıyorumda.Ne yapcam bana yardımcı olacak biri var mı acaba?

başta linux kurulu olduğu için D bölümü galiba EXT-3 gibi bir dosya sisteminden oluşuyor. Bence iki yöntem kullanabilirsiniz:

1) Baştan kurulum yaparak nereye kuracağınızı sorduğunda C ve D bölümlerini silip harddiski istediğiniz boyutlarda NTFS partitionlar ile yeninde bölümlendirebilir. işletim sistemini kurarsınız

2)Farklı dosya formatında da olsa windows disk yönetiminden 297 GB lık bölümü NTFS olarak biçimlendiredebilirsiniz.

Fakat 5 GB C için çok küçük programları yükledikçe sıkıntı çıkartabilir.

D bölümünde yedeklenecek dosyalar var ise EXT2IFS benzeri programlar ile o partitiona girebilir ve içindeki dosyaları yedekleyebilirsiniz.

Teşükkür ederim cevabın için şimdi 297 lik bölümü disk yönetiminden biçimlendiriyorum.Ama daha sonra partition magic ile yeni bölümlemem gerekecek sanırım.Diski kaybetmeden şunu yapabilsem

Geri