Harddiski Gümlemiş Notebook'a Önerileriniz

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Bi öğretmen arkadaşın 6 yıllık casper notebook'unun hard diski gümlemiş(bilgisayar hiç açılmıyormuş, tamirciye götürmüş ve aynen böyle demiş eleman)

Bende de aslında 6 yıllık bir casper nirvana var. Onun 2,5 inches dahili hard diski çıkarsam(SATA) hocanınkine taksam sorun hakikaten harddiskte mi değil mi anlamış olurum fakat kendi harddiskimi riske atmak istemiyorum.

Aklıma takılanlar;

1) LiveXP cd'si taksak bu bilgisayar tak diye açılır mı? (Ne de olsa LiveXP'de harddiske ihtiyaç duyulmuyor)

2) Masaüstü HDD'den devşirme bi HDD'yi bi şekilde bu notebook'a entegre edip çalıştırabilir miyiz?

Tecrübesi ya da görüşü olan hocalarıma bilgiler için şimdiden teşekküler.

merhaba eğer sorun hdd den ise live cd ler ile acabilmen lazım ancak bozuk hdd yi cıkar masaüstü hdd si olmaz cunku laptoplar 2,5 masaustuler 3,5 inc buyuklugunde oluyor kendi hdd ni takmana birsey diyemem hayat risk almadır benim icin ama herkes icin boyle olmaz

LiveCD ile bilgisayarı açıp, sabit diski kontrol edebilirsiniz. Ancak öncesinde bios'a girip, bios'un sabit diski görüp, görmediğini kontrol edin. Görmüyorsa, sabit disk gerçekten gitmiş olabilir. Ama yine de sabit diski söküp, yeniden takmayı deneyebilirsiniz. Bios görüyorsa, bu durumda sabit disk üzerinde bad sektörler oluşmuş olabilir ya da başka bir donanımsal problem sabit diskin okunmasını engelliyor olabilir. Bu durumda hirens CD gibi bir CD ile açıp, içerisindeki HDD programlarıyla, sabid diski taramayı deneyebilirsiniz. Düzeltemeseler bile en azından problemi öğrenmiş olursunuz.
3.5 inçlik (masaüstülerde kullanılan) bir sabit diski doğrudan bağlayamazsınız, ancak piyasa da 3,5 inçlikleri 2,5 inçlik yuvaya takmaya yarayan aparatlar var gibi, ancak ne kadar işe yararlar şüpheli.

dün benim emektarında hard diski gümledi. şimdi flash da çalışan pardus le işlem yapıyorum. 2007 de almıştım acer aspire. şimdi hard disk almak da istemiyorum bir sürü sıkıntısı var. en iyisi eren hocamın dediği gibi ultra book almak

Geri