hardiskkin birbölümü gözkmüyor ve biçimlendirme yapmıyor

Kodla Büyü

yunusum

Site Gezgini
acer marka laptopa xp ile birlikte linux kurdum. daha suonra linuxu kaldırdım fakat xpyi kurayım derken hdd nin 80 gb değil 76 gb olduğunu gördüm.fdisk yaptım biçimlendirme yapayım dedim normal biçimlendirmeyi yapmıyor.hızlı biçimlendirme yapınca yapıyor maa bilgisayarı 2.kez açtığmda WİNDOWS ROOT\SYSTE32\HAL.DLL BULUNAMADI HATASI VEREREK BİLGİSAYAR AÇILMIYOR.HDD Yİ BÖLÜMLEMEYİ YAPMIYOR.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

bilgisayarım/sağ tık/yönet/disk yönetiminden istediğiniz harddisk üzerine gelip istediğiniz işlemi burdan yapabilirsiniz yok sistem açılmıyor diyorsanız, harddiski başka bir bilgisayara slave olarak bağlayın ve burdan deneyin, olmadı burdan yine format atın(low format), yine olmazsa Hiren's Boot CDdeki harddisk araçları ile deneyin. Bu arada HDDnizin 76 GB görünmesi normal.

hocam ilginize teşekkur ederim.ancak 76 gb normal diyorsunuz ama o bölüm daha önce vardı.birde low formattan bahsettiniz nasıl olur açıklarsanız sevinirim.çünkü hdd tam biçimlendirme yapmıyor.%3 e geldiğinde bilgisayarı komple kapatıyor(elektrik gücü de dahil açılmıyor)ama cabuk ntfs biçimlendir dediğimde biçimlendirme yapıp xp yi kuruyor ama hdd de bölümleme yapmaya izin vermiyor.

hocam slave olarak başka bilgisayara takıp yavaş biçimlendirmeyi denediniz mi? bir de HDDiniz 80 GB ise bunun 80 GBını görmez zaten, bir kısımını HDD kendisi kullanır.

Geri