Harici Disk televizyona takıldıktan sonra pcde görünmüyor

Kodla Büyü

Tarik_Turan

Aktif Üye
Merhabalar arkadaşlar.

Sorun şu ; LG marka televizyona Toshiba marka HDD'yi film kaydetmek için taktım ve televizyon hddyi formatlayacağını söyledi ve bunu yaptım. Tabi bu işlem sonrasında ne olduysa oldu ve sanırım BDV gibi farklı bir dosya sistemine çevirdi diski...
Ardından hddyi bilgisayara taktığımda dosya sistemini değiştiği için bilgisayar hddyi görmüyor. Tekrar görmesi için diski formatlamam gerekiyor. Fakat 3. parti yazılımların içerisinden format atarım diyerek diski taksam da yine de sistem görmüyor. Ne yapabilirim ya da önerebileceğiniz herhangi bir program var mı?

Merhaba,

Önce harici diskinizi Windows yüklü bilgisayarınıza bağladığınızda hangi sürücü harfi ile isimlendirildiğini kontrol edin. (D: E: v.b.)

Ardından klavyeden Windows Logosu ve R tuşlarına beraber basın. Karşınıza gelen komut penceresine CMD yazıp Enter tuşuna basın.

Komut istemi penceresinde şu komutu girin: chkdsk haricidiskin: /F

Burada haricidiskin: yazan yerde en üstte belirttiğim harf gelecek (D: E: v.b.)

NOT: chkdsk /? komutu ile daha fazla parametre görebilirsin

Hocam komut istemine gir diskpart yaz ayrı bir siyah ekran açılacak
sonra list disk yaz bilgisayara takılı mevcut diskleri listeleyecek burada dosya sistemi falan önemli değil eğer orada disk görünüyorsa

http://dergiweb.com/microsoft/windows-7 ... atilir-405

adresdeki adımları uygula ben daha önce yaptım düzeldi

unutmadan formatlama işlemini komut ile yaparsan uzun sürecektir. O adıma geldiğinde bilgisayarıma gir disk orada görünecek orada formatla o adımı atla :)

Geri