Harici diske veri kopyalama sorunu

Kodla Büyü

miracle1985

Aktif Üye
Seagate 500 gb'lık harici diske veri kopyalayamıyorum arkadaşlar. Herhangi bir dosya atmaya kalktığımda kopyalanıyor diyor 20 sn kaldı diyor ama kopyalamıyor öylece bekliyor...biçimlendirdim, disk birleştirme yaptım değişen birşey olmadı. Sorun nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim.

farklı bir bilgisayarda denedinmi (mümkünse laptopta)
güç sorunu olabilir.
bulabilirsen çift uçlu usb kablo ile dene

denedim hocam farklı bilgisayar farklı işletim sistemi aynı sorun..içinden ses geliyor bir de cam kırılıyormuş gibi sesler :/

Harici disk yenimi hocam yoksa önceden çalışıyorduda şimdimi böyle bir sorunmu oldu. Eğer öyleyse düşürmüş veya içine sıvı geçmiş olabilir. Yazmaya karşı koruma olabilir. USB güç kablosunda sorun olabilir. Virüs olabilir ama biçimlendirmişsiniz.. Şimdilik aklıma bunlar geliyor

bahsettiğiniz ses geliyorsa, bence soğuk su için, harddiskiniz finishe ulaşmış malesef...(aynı ses bendekinden de geliyordu, öldü kendisi)

kopyalamaya çalıştığınız dosya tek başına4 gb dan büyük mü hocam öyle ise sanırım fat32 olarak biçimlendirilmiş hddlere atmıyor ntfs olması gerekiyor

Hocam,
hddyi nin içinde ses geliyorsa bu fiziksel veya yazılımsal bir problem olabilir. Fiziksel problemse müdahale edemezsiniz biraz zor olabilir ancak yazılımsal ise halledebilirsiniz. Yazılımsal sorunlar için hddnizin markasının resmi sitesinden bakım programını indirin ve onunla format atmayı deneyin.
Bende de aynı sorun vardı. Pc kapanırken kendini kapatamadı ve hddnin içinde ses gelmeye başladı. Hddnin markası seagateydi. Seagate in sitesinden bakım programını indirdim. Onunla format attım diskte hata varmı diye tarattım. Problemsiz çıktı. Şuan problemsiz bir şeklide kullanıyorum. Hddnin markası neyse onun resmi sitesinden bakım programları indirebilirsin.

Bu arada seagate, samsung'un hardisk kısmını satın aldı haberin olsun.

sonzeybek' Alıntı:
kopyalamaya çalıştığınız dosya tek başına4 gb dan büyük mü hocam öyle ise sanırım fat32 olarak biçimlendirilmiş hddlere atmıyor ntfs olması gerekiyor

O zaman kopyalama hiç başlamaz. Burada başlıyor ama bitmiyor. Büyük ihtimalle o ses hdd'nin bozulacağının(hatta bozulduğunun) işareti.

ben de benzer sorunla karşılaştım ancak bazı farklılıklar var harici diske laptobumda dosya kopyalamıyorum masaüstü bir bilgisayara taktım hiç bir problem yok. laptoptaki sıkıntı nedir?

Bende de 2 TB Samsung var. İçerisinde lab1 lab2 ve tahta imajlarım var yani kullandım kullanıyorum ama şimdi lab3 imajını atıyorum 20-25 dakika bekliyor yani gerçekten yüklüyor fakat harddiski başka bilgisayara taktığımda dosya yok.. Belki 10 kez farklı bilgisayarlarda da denedim yüklediğini görüyorum boyut olarak ta ama başka bilgisayara taktığımda dosya yok oluyor...

Geri