Harici Diski Görmeme

Kodla Büyü

byramdan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli Hocalarım,

Arkadaşın biri bir laptop getirdi

LG A520-X.AC5BT modeli. bu laptopa hangi windows sürümünü yüklediysem yükleyeyim Usb Harici Diski Çalıştırmıyor. Neden olabilir acaba ne yapmam gerekir?

(Harici Disklerde sıkıntı yok kendi laptopumda çalışıyor - Usb Flash Bellek taktığımda Flash belleği de okuyor sıkıntısız çalıştırıyor)

USB HARDDİSKleri hiç bir şekilde çalıştıramadım neler yapabilirim acaba?

Muhtemelen USB 3.0 versiyonu vardır yani USB içine baktığınızda plastik kısım mavidir eğer böyleyse USB 3.0 dır. Cihaza uygun sürücü bulup yüklerseniz sorunu çözersiniz.

byramdan' Alıntı:
Değerli Hocalarım,

LG A520-X.AC5BT modeli. bu laptopa hangi windows sürümünü yüklediysem yükleyeyim Usb Harici Diski Çalıştırmıyor. Neden olabilir acaba ne yapmam gerekir?

(Harici Disklerde sıkıntı yok kendi laptopumda çalışıyor - Usb Flash Bellek taktığımda Flash belleği de okuyor sıkıntısız çalıştırıyor)

hocam usb flash bellek çalıştırıyor ama usb hdd çalıştırmıyor ise %99 usbler gerekli voltajı sağlayamıyor usb Y kablosu kullanmalısınız.

USB%20Kablo%20Y%20USB%205%20Pin.jpg

hocam maalesef olmadı :/ hala çalışmıyor usb 2.0 harddisk takıyorum onuda açmıyor

hocam usb 3.0 ların böyle Y kablolu olanları var mı ki?

Hocam öncesinde bu bilgisayarda bu harici disk sorunsuz çalışıyor muydu?

ademola' Alıntı:
byramdan' Alıntı:
Değerli Hocalarım,

hocam usb flash bellek çalıştırıyor ama usb hdd çalıştırmıyor ise %99 usbler gerekli voltajı sağlayamıyor usb Y kablosu kullanmalısınız.

USB%20Kablo%20Y%20USB%205%20Pin.jpg

Hocama katılıyorum, büyük ihtimalle bir adet USB den gerekli voltaj sağlanamıyor, hocamın önerdiği yolu deneyin.

valla hocam bana getirdiğinden beri çalıştıramadım öncesinde çalışıyordur herhalde ki harddisk dolu :D

5de7921f92ceb4a70f0ee1b8cfdcca97.png
böyle görünüyor

diski başlat dediğimde

diski-ba%C5%9Flat.jpg
geliyor

Bence sorun windowsla ilgilimi anlamak için,
Açılışta, boot menüde gorunuyormu kontrol edin.
Bilgisayarı hiren boot CD, yada slax gibi bir linux sistemiyle başlatıp harici diski gorunuyormu bakın.

hocam harici diskler kendi bilgisayarımda görünüyor sisteme yeni format attım... 2 tane usb 3.0 1 tane usb 2.0 harddisk var hiç birini görükmüyor (Kendi bilgisayarımda 3 de sorunsuz çalışıyor)

1. şekilde benzer problemi çözen

Bilgisayarım -> Özellikler -> Donanım -> Aygıt Yöneticisi 'ne gelip yukarıdan Görünüm -> Gizli Aygıtları Göster seçeneğini tıklayarak

* Aşağıda sarı ünlem işaretli "Bilinmeyen aygıt" ın belirdiğini göreceksiniz. Buna sağ tıklayıp "Sürücüyü yeniden yükle" diyerek sorununuzu çözüyorsunuz.

2. Bide Hdd sentinel yükle bakalım o hdd için program ne diyecek

3.
Ben de seagate ST1000DM003 1GB Sata3 HD aldım Disk yönetiminde başlatılmamış olarak görüyordu sorunu windows dan çözemedim. EaseUS Partition Master Free Edition programı kullanarak hemen çözüme ulaştım. İyi ki bu prog varmış.

4. Bios da boot seçeneklerinde gözüküyor mu hdd ben merak ettim

benim bilgisayarda benim harddiski çalıştırmıyordu hatta bazen kabloyla oynayınca zar zor çalışıyordu diğer bilgisayarlarda sorun yaşamıyordum.. kablo değiştirdim sorun çözüldü

usb portları arızalı olmasın klavye fare denediniz mi?
yada anakart driver ı doğru yüklenmemiş olabilir

Geri