harici dvd okuyucudan format atmak ( vista )

Kodla Büyü

markos1977

Üye
öncelikle selam arkadaslar benim büyük bir sorunum var.laptopumun dvd okuyucu bölümü iptal oldugu icin bir harici dvd okuyucu aldim usb den baglanan, ve laptopa format atmam gerekiyor cok sorun var, pc bilgim cok az ama güzel bi anlatimlari veya resimleri takip ederek yapabiliyorum ne varsa, sizden ricam bana bu konuda yardimci olabilir misiniz bircok yer aradim taradim bu konuda iyi acik ve yapilabilir tam bi bilgiye ulasamadim, vista kullaniyorum ve harici dvd okuyucum var usb den baglanan, format cd lerimde var, bana nasil yapicagim konusunda yardim edebilir misiniz?

Harici sürücünüz boot ekranında görünürse eskisi gibi windows kurabilirsiniz.
Öncelik bilgisayarı yeniden başlatın ve biosa girin.Biosta Advanced BIOS Fautures diye bir başlık olacak bu başlık altında Firs Boot Device yazar.Bu ifade karşısında sizin harici dvd okuyucunuz gelecek şekilde ayarlayacaksınız. (usb disk seçeneği varsa oda olabilir)Klavyede + tuşu ile seçeneği değiştirebilirsiniz.Sağ tarafında da tuş kombinasyonu yazıyordur zaten. Ayarlamayı yaptıktan sonra F10 basıp gelen ekran Evet (yes) seçip bilgisayarın yeniden açılmasını sağlayın.
Bu işlem yaparken win cdniz dvd olsun ki yeniden başlatıldığında kurulum ekranı ile karşılaşabilirsiniz.

Ayrıca artık format eskidi.. Bir kez format atıp temiz sistemin imajını alın. Bu son formatınız olur 10 dk sistem tekrar kurarsınız. Forumlarda ilgili konular vardır mutlaka araştırmanızı tavsiye ederim.

GezginN61' Alıntı:
Bu işlem yaparken win cdniz dvd olsun ki yeniden başlatıldığında kurulum ekranı ile karşılaşabilirsiniz.

Hocam aynı problem bende de mevcut, öğretmen arkadaşımın laptop una format atacağım harici dvd ile ama format cd im orjinal vista cd si. imajı da yok. dvd olmazsa görmez mi açılışta?

Geri