harici DVD-rom ile format atma sorunu

Kodla Büyü

bilgisayarmax

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar merhaba.elimde 3 adet çok çok eski şu yatık kasa diye tabir ettiğimiz bilgisayarlardan var.birtanesi çöktü gitti.üzerinde cdrom falan da yok ayrıca.ben buna harici dvd-rom taktım.ancak bu şekilde format atamıtyorum.boot menüsüne giriyorum.1.seçenek cdrom oalarak gözüküyor.ama sanırım sorun var çünkü ben dvd-writer bağlıyorum.usbden.dvd-rom um başka bilgisayarlarda güzel güzel çalışıyor.ben bu bilgisayarı nasıl ayağa kaldırabilirim.başka bir yöntemi olan var mı.usbden format atayım dedim.ama o kdr eski bir anakart ki usbden boot die bi seçenek göremedim.ya da var ama ben bilemedim.yardımmmm.

bazılarınca cdrom2un üzerine gelince alt seçenek çıkıyor. usb cdrom gibi. onu bir kontrol et hocam. bizimkilerin bazılarında o şekilde çünkü... :!:

bilgisayarmax hocam harici dvd usb denmi bağlıyorsunuz? çok eski bilgisayarlarda usb den boot özelliği olmayabiliyor. varsa eğer removable devices olarak görebilir.
harddiski başka bilgisayara neden taktınız onu anlamadım!

hocam harddiski diğer pcye taktım bari ordan format atıp eski pcyi çalışır duruma getireyim diye ama.acaba bu mümkün değil mi.donanım özellikleri aynı mı olması gerekiyor.bana mantıken mümkünmüş giibi geldi ama yine de bir bilene sormak lasımm

aynı sorunu bende yaşadım arkadaşım eski bioslarda boot için harici dvd seme şansımız yok :( ya orjinal cd den windows açıkken yükleyeceksin ya da sabit disken kuracaksın açılış disketile

hocam, hard diski başka bilgisayara tak, mavi ekranda kurulum dosyalarının koplayanması bittiğinde yeniden başlatmak için geri sayım başlar (15 sn). bilgisayar yeniden başlayınca kapat hemen. harddiski sök ve kendi kasasında kuruluma devam et.

eski bioslarda usb seceneği yok, güncel bios yazılımını bulup yüklemeniz lazım ki bulmanız zor olur. kasayı açıp ide bağlantısından cd sürücü takabilirsiniz.@systran hocamın öneriside olabilir.

aynı sorun bendede var. arkadaşın anlattığına benzer. usb boot özelliği aktif ama boot menüsünde usb den başlat seçeneği yok.bios güncellemesinden bahsediyorlardı arkadaşlar. onu denesem derdime çare olumu acaba?

Geri