Harici hard disk konusunda bilgi ve tecrübesi olan?

Kodla Büyü

jrerkan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1TB'lık usb 3.0 bir harici disk almak istiyorum,
bu özelliklere sahip hard disklere şöyle bir göz gezdirdim,
üç aşağı beş yukarı aynı özellikte olanlar heryerde aynı fiyatlarda iken bazıları belki malzeme kalitesinden, belki marka isminden, belki de benim bilmediğim teknik faktörlerden ötürü fiyatı yüksek, bende tüm bilişimciler gibi fiyat/performansı iyi bir ürün almak isterim doğal olarak :++:
tecrübesi olan, yakın zamanda araştırma yapmış ve/veya satın almış hocalarımdan marka model ve satın alacak yer dahil tavsiyelerinizi bekliyorum :)

*Bu arada mac uyumluluğu olması da benim için önemli.

Bence vardır yakın zamanda araştırıp almış birisi yok mu yardım edecek olan :)

marka olarak verbatim tasviye ederim. bende 500 gb'liği var. çokca yere düşmüşlüğü merdivenlerden yuvarlanmışlığı vardır. 3 yıldır kullanıyorum sıkıntı çıkarmadı. veri aktarım hızıda iiyidir.

benim dikkat ettiğim bi özellik yanıp sönen lamba :) slicon power ve toshiba var bildiğim. usb2 ye takınca beyaz usb3 e takınca mavi yanıp sönüyo :)
bazen usb3 portuna taktığım halde 2gibi beyaz yandıgını görüyorum, anlıyorumki usb3 driver i yüklenmemiş :)

Elindeki paraya göre takıl, elimde her marka arızalı harddisk var, şansınıza en ucuz bazen en kaliteli olabilir.

hocam ben metrodan toshiba 1 tb 3,0 aldim gayet hizli ve güzel ama Seagate de güzel ikisinide tafsiye ederim bimekste indirimleri yakalarsaniz uygun olur...
hard disk bozuldugunda veri kurtarma firmasina gittim saolsun kurtardilar tüm verileri söyle bir bilgi verim haricileri taktiniz cikarinca usb den birden cikarmayin güvenli kaldir yaparak usb cekin...

Hocam ben WD derim. 2 adet 750 GB Verbatim çöp oldu (durduk yere), bir adet toshiba marka harici disk garantiden yenisi ile değişti, bir adet WD diskim yere düşme sonucu bad sector oluştu ama benim hatamdı, kullandığım diskler arasında en kalitelisi WD diyebilirim.

Bende de samsung var. Usb3.0 girişine kabloyu her takıp çıkarmamda elimde kalacakmiş gibi hissettiriyor. Malzeme kalitesiz gibi geldi bana.

Her seride aynı sorun var mı bilmem ama samsung dan çok şikayet duydum. Kendi söktüğüm toshibanın içinden üstünde sadece toshiba stickeri olan bi hdd çıkmıştı. Onu da öneremem. Hdd için, işi hdd olan markalar a yönelin derim. WD, Seagate gibi. WD Mypassport Ultra çok beğeniliyor etrafımda. Ama sonuç olarak her an herşey olabilir. Malesef bu cihazlardaki en büyük sıkıntı. Marka vs de farketmiyor. Ben Seagate kullanıyorum. İlla tavsiye dersenizde okuyup araştırdığım vede birebir gözlemlerimle WD MyPassport Ultra derim.

Arkadaşlar yorumlarınız ve paylaştığınız tecrübeler için teşekkürler,

Söylediklerinizide dikkate aldıktan sonra sadece HDD işi yapan markalara yöneldim, Seagate ve WD arasında kaldım ve sanırım Seagate Backup Plus Slim alıcam. Karar vermemde, bu cihazın aynı zamanda Mac'e uygun bir yazılımı olmasının ve formatlamadan hem mac hem windows ta kullanılabiliyor olmasının da etkisi oldu.

http://www.hepsiburada.com/seagate-back ... m-bd800228

ademola' Alıntı:
benim dikkat ettiğim bi özellik yanıp sönen lamba :) slicon power ve toshiba var bildiğim. usb2 ye takınca beyaz usb3 e takınca mavi yanıp sönüyo :)
bazen usb3 portuna taktığım halde 2gibi beyaz yandıgını görüyorum, anlıyorumki usb3 driver i yüklenmemiş :)
.
.:)) Anlayamazsınız..

http://goo.gl/z5zFsw bu kutuyu alıp içine istediğiniz harddiski yerleştirin. ihtiyaç halinde değitirdiğiniz ssd den çıkanı buna takıp kullanabilirsiniz. diğer taşınabilirlerden veri kuratılması mümkün değil. ama burada arızalanma olasığı en yüksek parçalar kutu ve bağlantı yuvası yeni bir kutu ile hdd yeniden kullanabilirsiniz. :D

Arkadaşlar ben de laptobum için 1 TB hard disk bakıyorum. Fakat hiç bir yerde 1 TB 7200 rpm laptop hdd bulamadım. 1 TB olanlarda en fazla 5900 rpm. 1TB 7200 rpm bulan varsa bana söyleyebilir mi? Bir de sata 3 mü daha iyi? Benim istediğim özelliklere yakın başka önerebileceğiniz bir laptop hdd var mı?

jrerkan' Alıntı:

Söylediklerinizide dikkate aldıktan sonra sadece HDD işi yapan markalara yöneldim, Seagate ve WD arasında kaldım ve sanırım Seagate Backup Plus Slim alıcam. Karar vermemde, bu cihazın aynı zamanda Mac'e uygun bir yazılımı olmasının ve formatlamadan hem mac hem windows ta kullanılabiliyor olmasının da etkisi oldu.

aldınız mı? bende düşünüyorum ama kararsızım
samsung vardı önceden masanın üzerinde dururken biri gelip kolunu koydu üzerine yaslanarak ve çalışmadı o günden sonra, yapılmadı da.. içindeki herşey gitti kurtaramadım. samsung düşünmüyorum o yüzden.

zilal' Alıntı:
jrerkan' Alıntı:

aldınız mı? bende düşünüyorum ama kararsızım
samsung vardı önceden masanın üzerinde dururken biri gelip kolunu koydu üzerine yaslanarak ve çalışmadı o günden sonra, yapılmadı da.. içindeki herşey gitti kurtaramadım. samsung düşünmüyorum o yüzden.

Aldım hocam ince gayet hızlı şimdilik sorunsuz bir cihaz, güzel bir yedekleme yazılımı,mac ve Windows ta aynı anda kullanmayı sağlayan kendi yazılmı var, 199 liraya bimeks ten aldım, uzun süreli kullanımda da inşallah memnuniyetim devam eder.

Nergis010' Alıntı:
Arkadaşlar ben de laptobum için 1 TB hard disk bakıyorum. Fakat hiç bir yerde 1 TB 7200 rpm laptop hdd bulamadım. 1 TB olanlarda en fazla 5900 rpm. 1TB 7200 rpm bulan varsa bana söyleyebilir mi? Bir de sata 3 mü daha iyi? Benim istediğim özelliklere yakın başka önerebileceğiniz bir laptop hdd var mı?

Hocam baya bi yıl önce taşınabilir bilgisayarlar için 7200 rpm hdd'nin sağlıklı çalışmadığını sorunlar çıkarabildiğini okumuştum. Sanırım chip dergisi idi ama dediğim gibi çok yıl oldu.

Teknoloji gelişti ama şu bir gerçek 7200 rpm bazen yavaş kaldığı noktalarda olmuyor değil. Şu an ki teknolojide 7200 rpm yerine 5400 rpm özellikle wd black serisi alınırsa sorunsuz kullanılır diye düşünüyorum.

Takdir sizin.

Yeni konu açmadan buradan sorayım. Arkadaşlar bildiğiniz ve önerebileceğiniz E-Sata girişli bir taşınabilir hdd modeli var mı? Sadece yedekleme amacıyla kullanmak istiyorum. Anakartım sata2 olduğundan usb 3.0lı disklerden daha iyi olacağı kanısındayım.

Geri