Harici hard disk problemi

Kodla Büyü

bravehard2010

Süper Üye
Süper Üye
slm.Bugün okulda sorulan soru şuydu:
harici hard diski bilgisayarım görmüyor?
ben:o zaman usb girişinde sorun olabilir.flash bellek vs aygıtları görüyor mu aynı yere taktığında
o:evet
ben:peki harici harddiskini başka bilgisayara taktığında görünüyor mu ?
o:evet
hımmmm
Bu usb girişleri acaba desteklemiyor olabilir ????

Alakalı mıdır bilmiyorum ama. Geçen günlerde bir Harici Hard disk'i usb çoklayıcıya bağladığımda çalışmadı. Ama direk USB portuna bağladığımda çalıştı.

evet bende de öyle harici hard disk i usb çoklayıcıya bağladığım zaman çalışmıyor, direk USB portuna bağladığım zaman çalışıyor.

takılı usb ara birimleri güvenli kaldırmama sorunu olabilir. Adam gibi kullansınlar usb aygıtları. Anahtar deliğine çokup çıkartır gibi kulanıyorlar. Sinirlerim bozulyoo... :verymad:

o sürücü için sürücü harfi kaldırılmış olabilir gibime geliyor. masaüstü blgisayarım sağ tık yönet oradan disk yönetimine girdiğinizde orada harici disk gözüküyorsa harfi yoktur. oradan bir harf atayabilirsiniz...

mrfrk' Alıntı:
takılı usb ara birimleri güvenli kaldırmama sorunu olabilir. Adam gibi kullansınlar usb aygıtları. Anahtar deliğine çokup çıkartır gibi kulanıyorlar. Sinirlerim bozulyoo... :verymad:

bu lafa aynen katılıyorum. harici hdd lerin çoklu usblerde çalışmayışının sebebi ise yeterli enerjiyi alamayışıdır. 3.5 " lerde bu problem olmayabilir. 2 tane kablosu oluyor genelde.

burhansenyuva' Alıntı:
mrfrk' Alıntı:

bu lafa aynen katılıyorum. harici hdd lerin çoklu usblerde çalışmayışının sebebi ise yeterli enerjiyi alamayışıdır. 3.5 " lerde bu problem olmayabilir. 2 tane kablosu oluyor genelde.

iki kabloyuda takarak denersek yeterli enerjiyi alabilir buda bir çözüm oluyor bazen...

burhansenyuva' Alıntı:
mrfrk' Alıntı:

:alkis:

Geri