Harici Hard Disk Sorunu :S

Kodla Büyü

furkanhoca

Süper Üye
Süper Üye
Harici hardiskimi laptopa taktığımda takıldığına dair ses gelmesine rağmen bilgisayarımda görünmüyor. Neden olabilir acaba?

bilgisayarınızdaki başka bir usb ucunu denedinizmi?hayırsa bir deneyin.evetse başka bir bilgisayara taktınızmı? eğer başka pcde çalışırsa bilgisayarınızda genellikle yazılımsal bazende donanımsal bir sorun olabilir.bir bakım programı yada sistem geri yüklemeyi deneyebilirsiniz.başka bilgisayardada çalışmazsa hdd de yada kabloda sorun vardır.bu durumda önce başka kabloyu deneyin.yoldan yeni geldim şuan için başkada birşey gelmedi aklıma kusura bakmayın.

Laptopu fişe takın, bataryadan çalışmada bazen problem olabiliyor.

Kablosunu ve usb yerini değiştirin.

Bilgisayarıma sağ tıkla- Yönet-Depolama-Disk Yönetimi'nde harici harddiskiniz görünüyorsa ayarlarını falan değiştirin görünmesini sağlayın bilgisayarımda...

Aklıma ilk gelenler bunlar hocam. İnşallah olur.

markası seagate yada western olmalı bunun sebebi sabit diskin yapısının bozulması ben 3 tane yolladım yenisile değiştirdiler garantisi bitmedise yolla değişsinler

Hocam marka model önemli eğer seagate 1 TB ve eski yani 2 sene vaya daha önceki bir harddikse firmware ile ilgili bilinen bir sorun var

şöyle

hdd kendi kendine aniden kapanıyor ve üzerindeki kartın değişmesi lazım bende de aynı sorun oldu daha servise göndermedim ama seagate bu harddiskler için garanti veriyor. Tamirini gerçekleştiriyor.

daha önce bahsettiğin tarzda bi sorun vardı. kendi kendine güç kesiyordu. harddiskin kutusunu değiştirince sorun çözülmüştü. ancak 1 hafta kullandıktan sonra bu sefer de şimdi bahsettiğim sorun ortaya çıktı. içini açıp baktım . toshiba hdd

Furkanhoca

disk yönetiminde harddiskin gözükmediğine göre donanımsal problem var.. O Data D yazan senin bilgisayarın harddiski değil mi.. Eğer öyleyse donanımsal sorun vardır demektir.Emin olmak için Xp bilgisayarda dene istiyorsan.

harici diskinizi windows görmüyor demek oluyor.daha önce yazdıklarımı bir denerseniz sorunun kaynağı tam belli olur.donanımsal bir sorun var gibi.

artık bakalım haftasonu olsun da yeni kablo alıp deneyeceğim. kablonun her iki ucu da standart usb girişi. bu tip bi kablo bulmam lazım

2,5 inç harici hdd ler de bu sorun bende de oluyor benimde anlamadığım şekilde bazı bilgisayarlarda çalışıyor bazılarında çalışmıyor. sanırım usbden aldığı güçle çalıştığı için güç kaynağı yeterli olmaynca çıkıyor bu problem. "Y" şeklinde 2 uçlu usb kablolar var bundan bulup denersen belki çözüm olur.

harddiske yanmıyorum da içindeki arşivime yanıyorum. bütün yolları deneyeceğim artık. bugün okuldaki xp yüklü bir pcde denedim. aygıt kullanıma hazır dedi. bilgisayarımda da f adı ile göründü fakat tıkladığımda f sürücüsüne bir disk takın yazısı göründü

furkanhoca' Alıntı:
harddiske yanmıyorum da içindeki arşivime yanıyorum. bütün yolları deneyeceğim artık. bugün okuldaki xp yüklü bir pcde denedim. aygıt kullanıma hazır dedi. bilgisayarımda da f adı ile göründü fakat tıkladığımda f sürücüsüne bir disk takın yazısı göründü

hocam hemen bir veri kurtarma programı ile taratıp bakın. Tavsiyem R- Studio olur. Eğer sıkıntı olursa özelden irtibat kuralım labda olacak göndermeye çalışırım size. En azından arşivi bir kurtarın sonra düşünürsünüz diskin akîbetini.

içerisinde bir notebook harddiski mevcut 2.5" ise 3.5" isede normal bir hdd mevcut normalde söküp bir laptopa yada pcye takıp içerisindeki bilgileri alabilirsin.tabi sen genede bir datasheetini indir nadirde olsa bazı modellerde ek devreler olabiliyor.aslında direkt olarak içine hdd takıp usbden okumana izin evren dock larda var.bir internet kafede vardı arkadaşım için kullanmıştım.

Geri