Harici Hard Disk'i Tek Bölüm Yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Miy33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Miy33

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar elimde laptop harddiski var 250GB ve iki bölüme ayrılmış durumda bi bölümde sistem kurulu, ben bu hard disk'i disk yönetiminden tek bölüm yapabilir miyim ? Yoksa format atarken biçimlendirme ekranından mı yapmam gerek ?

Format sırasında sürekli dosyalarınızı harici bir diske yedeklemek zorunda kalırsınız. HDD parcalanmaları tüm diske yayılır ve sistem kısa sürede yavaşlamış olur. 125 GB sistem dosyaları için yeter artar bile. Eğer özel bir nedeniniz yoksa bence tek bölüm haline getirmeyin, genede siz bilirsiniz.

Hocam ben bu harici hard diski flaş disk gibi kullanmak istiyorum benim bilgisayarda 40gb'lık dosyalarım var onlarla birlikte neyim var neyim yok içine atmak istiyorum. Tek bölüm bu durum için iyi midir yoksa iki bölüm mü kalsın ?

Tek bölüm yapar ve ntfs dosya sistemini kullanırsanız 1 haftaya kalmaz kendinize yeni bir HDD bakarsınız. Muhtemelen sektörler zarar görecek ve HDD kullanılamaz hale gelecektir. Eğer iki bölüm yaparsanız bir bölümdeki sektörlerin bir kısmı zarar görse dahi diğer bölümdeki sektörler sağlam kalabiliyor dolayısıyla dosyalarınızı kaybetme olasılığınız düşer. Eğer harici olarak kullanacaksanız FAT32 şeklinde biçimlendirirseniz sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Geri