harici harddisk düşünüyorum..kapasite ve marka önerileriniz.

Kodla Büyü

nefes23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar harici harddisk alıcam..hangi marka tavsiye edersiniz..bir de 500 gb mı 1 TB mi karar veremedim..sizce??

Bence başlıca harddisk üreten firmaların -seagete, western digital ve samsung gibi- ürünlerini seçmek daha mantıklı.
Kapasite konusunda ise bütçeniz hangisine yetiyorsa onu alın bugün 500 gb çok gibi görünebilir ama 3-5 ay sonra filmler, programlar derken yetmez oluyor.
Bir de mutlaka 2.5" olsun.

birkan' Alıntı:
Bence başlıca harddisk üreten firmaların -seagete, western digital ve samsung gibi- ürünlerini seçmek daha mantıklı.
Kapasite konusunda ise bütçeniz hangisine yetiyorsa onu alın bugün 500 gb çok gibi görünebilir ama 3-5 ay sonra filmler, programlar derken yetmez oluyor.
Bir de mutlaka 2.5" olsun.

doğru 500 gb 1 tb bunlar bile az 1-2 sene sonra bunlar bile çok küçük gelecek o yüzden 500 ile 1 tb arasında pek fark yok!!

ben wd aldım 500 gb. gayet memnunum. fiyatı da uygun. ayrıca çok hafif ve şık. 2.5" olmasına dikkat edin. iyi bir marka olmasına dikkat edin. wd veya seagate tavsiyemdir. bir de tek usb kablolu olsun. güç için ayrı veri aktarımı için ayrı kablo kullanan 2 kablolu saçma tasarımlı ürünlerden almayın.

ben şu modeli aldım: http://www.hepsiburada.com/Liste/we...ils.aspx?productId=bd847353&categoryId=100225
istersen passport modelleri de var. daha ince ve şık..

Bende 500 GB Samsung var. 2.5" Kaydtme hızıda iyi tavsiye edebilirim. Normalde 1.8" alacaktım ancak fiyatını görünce dudağım uçukladı yanından koşar adım kaçtım :mrgreen: İstanbuldan 134 Liraya aldım 6 taksit yaptırdım :)

western digital alın hocam, 500 gb olsun, 2.5 inç olsun. 1-2 sene sonra aynı fiyata 1 tb olanını alırsınız. şimdiden yüksek hacimli haricilere çok para vermek anlamsız. fiyat orantılı değil çünkü. Tavsiyem ucuz hacmi normal 2.5 luk bi tane alın, bir de evde sabit duracak yüksek hacimli wd 3.5 inçlik alın. ben öyle yaptım :)

bende samsung 640 gb var, hiç ısınmıyor çoksessiz ve hızlı tavsiye ederim. ayrıca çok şık.

Hocam WD ya da Seagate al mutlaka!!!! Ben Geçen ay aldım WD 1 TB..Gayet memnunum..Ama marka olarak o ikisinden şaşma derim..Biraz daha ucuz olsun dersen Samsung da düşünebilirsin..

1Tb harici hard diskin kapasitesi 930 Gb görünüyorya o kapasite yazan yerdeki rakamı 1000 Gb olarak gösterme yönetemini bilen var mı?

Geri