Harici Harddisk sorunu

Kodla Büyü

hulya08

Aktif Üye
Arkadaşlar önceden kullandığım WD marka (250GB) harici hardiskimi bilgisayarım tanımıyor. bugün okulda başka bilgisayar tanımıştı ama şuan kendi bilgisayarım tanımıyor. yarına 10 kasım için sunular hazırlayacaktım verilerime ulaşamıyorum. sizce sorun nedir ve çözüm için ne yapmam gerekir? şimdiden teşekkürler

Hocam bende de var aynısından kafasına göre tanıyor ya da tanımıyordu. Bozulduğundan şüpheleniyordum ki kabloyu değiştirmek geldi aklıma. Sizde başka bir kabloyla deneyin isterseniz. Ama kablonun çok uzun olmamasına dikkat.

Bende de 1TB var durduk yere görmemeye başladı çıkardım bilgisayara takdım ondada görmedi. Bende ne yapacağımı bilmiyorum. herşeyden önemlisi oğlumun resimleri vardı. Bilen varsa yardımcı olsun lütfen!

* Öncelikle Bilgisayarıma sağ tıklayın ve "Yönet" yazısına tıklayın.
* "Bilgisayar Yönetimi" adlı bir pencere açılacak. Soldaki kısımdan "Depolama" altındaki "Disk Yönetimi" yazısına tıklayınız.
* Sağ taraftan harici sabit diskinizi görebiliyorsanız sorun yok. Göremiyorsanız aşağıdaki yolu uygulayın.
* Görünmeyen Harici HDD için Bilgisayarıma sağ tıklayın, Özellikler'e girin, Donanım'dan Aygıt Yöneticisine tıklayın.
* Burada "Sarı Ünlem işaretli" bir aygıt mevcut ise muhtemelen Harici USB Diskinize aittir. Sürücüyü yeniden yükle diyerek varsayılan sürücüleri yükletin.
* Bundan sonra tekrar yukarıdaki gibi "Disk Yönetimi" kısmından Harici HDD nizi bulup sağ tıklayın.
* Genelde bilgisayarınızda tek sabit disk varsa (ikiye bölünmüş olması önemli değil) "Disk0" olarak görünen sürücüler bilgisayarınızın ana sabit diskleri, "Disk1" olarak görünen de Harici HDD niz 'dir.
* Buradan Harici HDD nize herhangi bir sürücü harfi atanmamış ise, sağ tıklayarak "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir..." seçeneğine tıklayınız. Buradan kullanımda olmayan bir sürücü harfini "Ekle" diyerek sürücünüze atayınız.
* Tekrar Bilgisayarım -> Özellikler -> Donanım -> Aygıt Yöneticisi 'ne gelip yukarıdan Görünüm -> Gizli Aygıtları Göster seçeneğini tıklayarak
* Aşağıda sarı ünlem işaretli "Bilinmeyen aygıt" ın belirdiğini göreceksiniz. Buna sağ tıklayıp "Sürücüyü yeniden yükle" diyerek sorununuzu (umarım) çözüyorsunuz.
tabii restart ı unutmayın.
Bu tabiiki geçici çözüm . Vaktiniz olduğunda ise Başlat - Çalıştır- cmd yazın açılan penecereye chkdsk/r x (x external HDD nizin harfi) yazın. Eğer hata mesajı alıyorsanız r harfi yerine x yazın

sorunu çözemezseniz yardımcı olmaya çalışırım naçizane

Vaktiniz olduğunda ise Başlat - Çalıştır- cmd yazın açılan penecereye chkdsk/r x
benimde ynı problemden vardı bunu yapınca düzeldi içindekileri kurtardım ama bu seferde sandalyeden düşen hdd için yapacak bişey kalmadı :D

Geri