Hayat Boyu öğrenme kapsamında 14 yaş şartı varmış!!!!

Kodla Büyü

webmaster19

Aktif Üye
Hayat boyu öğrenme kapsamında okulumdaki(ortaokul) kurs açma düşümcem vardı. İlçe Halk Eğitim Merkezi müdürü eski okul müdürüm olduğu için yanına gittim. Düşüncemi paylaştım. Sistemin 14 yaşın altındaki öğrencileri kabul etmediğini söyledi. Ben de bu kursun başka okullarda açılıp açılmadığına dair bir araştırma yapıp tekrar görüceğimi söyledim.
Arkadaşlar okrtaokullarda böyle bir kurs açtığınız mı?

Hocam Hayat Boyu Öğrenme(Bir nevi halk eğitim) kapsamında açılacak kurslara 14 yaş ve üstü kursiyerler alınır. Ama okulunuz "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında ise okulunuzda bu proje kapsamında kurs açabilirsiniz. Bunu özellikle belirtiniz.

Ben de okullar hayat olsun projesi kapsamında haftasonu bilgisayar kursu açtım 180 saatlik. Tabi bunun için evrakları hazılaryıp mem götürdüm oradan halk eğitime, halk eğitim ise onaylayıp mem gönderdi tekrar ve gidip halk eğitimden onay yazımı aldım ve 2 haftadır başlattım kursu. Bu kursda da 14yaş şartı var. Bir nevi halk eğitim kursu olduğu için bu kural değişmiyor.
Yardımcı olabileceğim bir konu varsa belirtin.

14 yaşından büyüklere 120 veya 180 saatlik kurs açabilirsiniz. Ancak 14 yaşın altındakilere ise temel bilgisayar eğitimi adı altında en fazla 40 saatlik kurs açabiliyorsunuz. ben de 40 saatlik için hazırlayıp halk eğitime sundum.

14 yaş altındakilere yönelik bir kurs açabileceğimizi bilmiyordum. Peki kursunuz onaylandı mı açabildiniz mi?

kursum onaylanacaktı ama işleri yürüten müdür yardımcısının tayini çıktı. müdür de burda bizim öğretmenimiz var öğrencileri gönderin o versin kursu dedi. bende vazgeçtim.

Öyle bir şey olamaz, kurs başvurusunu siz almışsınız, öğrenciler size başvurmuş...Müdüre deseydin ben açmak istiyorum okulumda buna olumsuz cevap vermesi saçma.

okulum ybo ve hayat boyu öğrenme kapsamında.
ras hocam bu evrakları paylaşma şansınız ve mm'de hangi birimle görüştüğünüzü açıklarsanız çok sevinirim.

Arkadaşlar benim çalıştığım okul ilköğretim. Projede pilot okullardan biri, geçen senede aynı proje kapsamında kurs açmıştım. Öğrencilerim 14 yaş üzeri veliler-bunlar ev hanımları, memurlar, üniversite öğrencisi...

Kursu açma aşaması şöyle: öncelikle okulda kurs açılacağına dair ilanda bulundum, ama öncelikle HEM e gidip kurs başvuru dilekçesi örneği alıp, kursa gelmek isteyenlerin onu doldurmasını isteyin.
Başvuruda istenen belgeler:
1.öğrencilerin kimlik fotokopileri
2.Öğrencilerin kurs başvuru dilekçeleri
3. Kurs Planı (Benim açtığım 180 saatlik)
4.Çalışma Planı (Yani hangi günler-ders saati/ ben cumartesi pazar saat 10 dan 14 e kadar olan saat diliminde 5 ders üzerinden hazırladım. 40 dk ders-10 dk tenefüs )
5.Öğrencilerin adı soyadı,TC kimlik no ve telefonlarının olduğu bir liste
6. Okulda kullandığımız ders yoklama defterinden bir tane aldım

Bu evraklar düzenlendikten sonra;
Okul milli eğitime bir üst yazı yazıyor ve evrakları alıp mem de bu projeden sorumlu şubeye veriyorsunuz, onlarda onaydan geçirdikten sonra HEM e gönderiyor. Hem evrakları inceliyor bir eksiklik yok ise öğrencilerin kaydını sisteme giriyor ve dosyayı onaylayıp MEM e tekrar gönderiyor. MEM onayladıktan sonra HEM e gönderiyor ve siz gidip Hem den dosyanızı alıp kursunuza başlıyorsunuz.

Ek dersin yazılacağı ve aynı zamanda kursun başlama yazısı olan evrağın bir örneğini kursun olacağı okula veriyorsunuz. Ek dersinizi isterseniz okul yapar istersenizde Hem yapar bu size kalmış. Ben okul yapacak dedim. Haftasonu 5+5 olmak üzere 10 saat ek ders alırsınız.

Bu arada kursu istediğiniz gün açabilirsiniz kursiyerler geldikten sonra sorun olmaz. Geçen yıl salı perşembe öğleden sonra açmıştım. Ama bu sene hafta içi gelemeyeceklerinden dolayı haftasonu yaptım

Geri