1-öncelikle kursiyer bulmak gerekir
1-a)bu genelde öğrenciler seçilir. Ama halk eğitime dışardan başvuranlar olup, halk eğitiminde öğretmen olarak talep ettiği durumlar olabilir.
2-Kursiye buldukdan sonra okula dilekçe verirsiniz Misal: 160 saatlik bailgisayar kursu açmak istiyorum, ek deki kursiyerlerle diyebilirsiniz.
3-Okul yazışma yapıp Halk eğitim size kullanıcı bilgilerinizi verir, kursiyerlerinizi kaydedersiniz kurs başlar..
Ya da halk eğitime gider selamun alykum, aleykum selam ben öğrencilerimie şöyle bir açmak istiyorum okulda nasıl yapabiliriz dersiniz, onlar size işin olurunu söylerler..
Ne zaman açabilirsiniz; NeŞeA'da okul Tam gün Tam yıl kapsamındaysa istediğin vakit açabilirsin {Resmi tatiller dışında
malum önümüz bayram}.
Tam gün değilse; mesaii saatleri içinde ya da haftasonu olabilir :arrow: bundan tam emin değilim.
Ek ders konusunda;
EML'de full ekders var 10 saat açıköğretimden alıyon, açık lise varsa bende oraya geliyim.. :mrgreen:
Net olmamakla birlikde bildiğim kadarıyla full ekders+ max 10saat( 10 saat açıklise de olabilir, Kursda olabilir, 5 saat açık lise 5 saat kurs olabilir.)
Her branş normalde kendi branşında kurs verebilir, lakin ben grafik bölümünde görünen kurslardanda açtım, kimse olmaz demedi
Birde yeterlilik mevzusu var, Misal 10. sınıfdaki öğrenciye Bakım onarım kursu verilemez, önceki modülleri almadığı için, ama bunada HEM'de dikkat eden kimse yok.. :sleep:
Vesselam ...