Hayat boyu öğrenme kursu yardım

Kodla Büyü

yanıyosun fuat abi

Aktif Üye
Arkadaşlar en son 2008 yılında halk eğitimde bilgisayar kursu vermiştim. Şimdi yine benzer bir durum olacak ve kurs vericem.

Ben eskiden genel bilgisayar kullanımı, ofis(access dahil) ve internet kullanımını anlatıp genel bir sınav yapıp sertifikaları veriyordum.

Ama gördüğüm kadarıyla sistem baya değişmiş. Forumda araştırdım kafam iyice karıştı.

http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprograml ... eceri.html

şimdi bu adreste modüller var. ben 160 saatlik kurs için yukarıdan "Bilgisayar kullanımı" linkini seçip karşıma gelen modülleri mi anlatıcam? Yoksa kafama göre en solda bulunan "Temel Bilgisayar
Okur-Yazarlığı" nı seçsem sonra office modülünü seçsem ve son olarak da e-posta ve internet yönetimini seçsem yani kısacası kafama göre belirlesem yanlış mı olur?

Bunu sorma sebebim şu, bilgisayar kullanımı modülünü inceledim ve konular çok ağır. Kursa ev hanımı ağırlıklı köylü yetişkinler gelecek. Mümkün değil işletim sistemleri temellerindeki o karmaşık konuları(çekirdekti, kabuktu, irq'ydu) anlasınlar. Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.

Sizlerin uygulamaları nasıl acaba? Bir de her modül sonunda sınav yapıyor musunuz?

BİLGİSAYAR KULLANIMI olan kurs hocam 160 saatlik olan. O sayfadaki her tab başlığı ayrı bir kurs. Hangi kursa kayıt olduysa kursiyerler o kursun başlığına tıklayıp açılan sayfadaki modüllere göre anlatacaksınız.

Her modül için sınav yapmanız gerekiyor. Hem otomasyon sistemine o şekilde giriliyor sınavlar. Ayrıca kurs bitirme sınavı gibi toplu bir sınav yok. Bilgisayar kullanımı kursunda 7 modül için 7 sınav yapmanız yeterli. Ayrıca sözlü uygulama puanı da verebiliyorsunuz her modül için.

peki hocam word excel powerpoint neyse de o "işletim sistemleri temelleri" ve "işletim sistemleri gelişmiş özellikler" modüllerini nasıl anlatıcaz hayatında bilgisayar görmemiş insanlara. ben bu konuları baya bir sadeleştirsem sıkıntı yaratmazlar sanırım?

ayrıca forumda bulduğum kurs planlarının hiç birinin bu ağır modüllere göre yapıldığını görmedim. genelde sadeleştirme yoluna gidilmiş sanırım.

hocam ister temel bilg. kullanımı 32 saat
ister ofis programlama kursu 88 saat
ister internet ve e posta yönetim kursu 32 saat

ister hepsi bir olan bilgisayar işletmenliği kursu 160 saat açabilirsin

yanıyosun fuat abi' Alıntı:
peki hocam word excel powerpoint neyse de o "işletim sistemleri temelleri" ve "işletim sistemleri gelişmiş özellikler" modüllerini nasıl anlatıcaz hayatında bilgisayar görmemiş insanlara. ben bu konuları baya bir sadeleştirsem sıkıntı yaratmazlar sanırım?

ayrıca forumda bulduğum kurs planlarının hiç birinin bu ağır modüllere göre yapıldığını görmedim. genelde sadeleştirme yoluna gidilmiş sanırım.

Daha bu yaz modüler program güncelleme çalışmalarında o konularda değişiklik önermiştik ama kabul edilmedi. Yukarıdan bu şekilde işlenmesini istiyorlar hocam. Ya başka bir kurs seçin, ya da o konuları iyice hafifleterek diğer konulara ağırlığı kaydırarak insiyatif kullanın. Yapacak başka bir şey yok.

arkadaşlar ben de 160 saatlik bilgisayar kursu veriyorum.. 4'er saatlik kurs planına ihtiyacım var.. yardımcı olursanız sevinirim..

Geri