Hayat Güzeldir (İzlediğim En Güzel Filmlerden Biri)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Hayat Güzeldir (Life is Beautiful) -1998

Arkadaşlar bu filmi izlediyseniz hatırlarsınız, ne kadar mükemmel bir yapıt olduğunu bilirsiniz. İzlemeyen arkadaşlarda mutlaka bu filmi izlemelidir.
Yahudi soykırımını anlatan bu filim bir babanın çocuğuna soykırımı hissettirmek istememesi üzerine kurulu baba bunların hepsinin oyun olduğunu ve yapılanların oyunun birer kuralı olduğunu söylüyor. Harika bir dram kesinlikle tavsiye ediyorum.
Beyaz Perde deki Puanı:
9,2/10

Detaylar:
http://www.beyazperde.com/film/345

Ve:
http://www.imdb.com/title/tt0118799/

Ekli dosyalar

• MV5BMTY4NTQ4MTE0MV5BMl5BanBnXkFtZTYwMTE2ODg4._V1._SY317_CR3,0,214,317_.jpg
    MV5BMTY4NTQ4MTE0MV5BMl5BanBnXkFtZTYwMTE2ODg4._V1._SY317_CR3,0,214,317_.jpg
    24.9 KB · Görüntüleme: 1,974
Ne varsa eski filmlerde var zaten. son zamanlarda çıkan filmlerde hayat yok. Özellikle 2010 dan buyana...

Hocam bu sıralar fazla sanatsal takılıyorsunuz. Gerçekten de güzel filmdir. Çok önceleri izlemiştim. Nacizane bir tavsiyede bulunayım ben de; 1984 - George Orwell eğer kitaplarla aranız iyiyse.

oyungezer' Alıntı:
Hocam bu sıralar fazla sanatsal takılıyorsunuz. Gerçekten de güzel filmdir. Çok önceleri izlemiştim. Nacizane bir tavsiyede bulunayım ben de; 1984 - George Orwell eğer kitaplarla aranız iyiyse.
Eskiden çok okurdum ama şimdilerde neredeyse hiç okuyamıyorum. :(
Paylaştığım filmler izlediklerimin ancak %5 dir. İzlediğim çoğu filmi beğenmediğim için paylaşmıyorum. :)

hasari' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
Eskiden çok okurdum ama şimdilerde neredeyse hiç okuyamıyorum. :(
Paylaştığım filmler izlediklerimin ancak %5 dir. İzlediğim çoğu filmi beğenmediğim için paylaşmıyorum. :)
Ya sinema kısır döngüye girdi, ya da ben doyuma ulaştım. Kaliteli yabancı dizilerden sonra çoğu sinema filmi yavan geliyor bana. Çok nadir çıkıyor beğenerek izlediğim. Diziler ve kitaplar hikayede çok ayrıntıya giriyor ve karakteri benimseyebiliyorsun. Sinema ise çok hızlı akıyor. Haliyle de aman aman bir hikayesi ya da müthiş oyunculuklar yoksa bir süre sonra bayıyor.

Gerçekten de ne varsa eski filimlerde var şu sıra 2013 yeni filim diye izlediğim çoğu filim hayal kırıklığı

izlemiştim yıllaar önce adamın oskar aldığını felan bile hatırlıyorum yahu sanki daha yeni gibi iyice yaşladım :)
geçen yahudi soykırımıyla ilgili bi facebookta yazı vardı çok etkileyici görmüşsünüzdür mutlakada genede ekleyeyim

Bir okul müdürü her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere bu mektubu gönderirmiş:

Bir toplama kampından sağ kurtulanlardan biriyim.
Gözlerim hiçbir insanın görmemesi gereken şeyleri gördü.
İyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, iyi yetiştirilmiş doktorların zehirlediği çocuklar, işini iyi bilen hemşirelerin vurduğu iğnelerle ölen bebekler, lise ve üniversite mezunlarının vurup yaktığı insanlar.

Eğitimden bu nedenle kuşku duyuyorum.

Sizlerden isteğim şudur:

Öğrencilerinizin insan olması için çaba harcayın. Çabalarınız bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin. Okuma yazma, matematik, çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır..

Filmi dün akşam tekrar izledim. Gerçekten de oyunculuklar harika. Filmin orj. dilinin İtalyanca olması da güzel bir hava katmış filmin masalsı anlatımına. Sonunda çocuğun Amerikan Tankı tarafından kurtarılmaı da manidar. Ancak işin içine insanoğlunun ideolojileri ve topluluk psikolojisi girdiğinde nasıl da canileşebildiğini göstermesi açısından çok güzeldi. Hele de Müfettiş olarak okula geldiğinde İtalyan ırkının üstün özelliklerini anlatmasına bayıldım. :)

Seyretmiş olduğum bir film. Gerçekten çok güzel ve izlemenizi şiddetle öneririm...

oyungezer' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Ben bunu izlediydim zamanında. Güzel, sürükleyici bir film. Ben de "12 Yıllık Esaret" filmini önereyim bari. Katkımız olsun.
http://www.imdb.com/title/tt2024544/?ref_=nv_sr_1
Daha keliteli bir çekim için bekliyordum ama sanırım dayanamayıp izleyeceğim. :)

Dün akşam bende şunu izledim tavsiye ederim ben çok beğendim.
sinema-ve-tiyatro-klubu-f179/yercekimi-gravity-2013-t121661.html

hasari' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Ben bunu izlediydim zamanında. Güzel, sürükleyici bir film. Ben de "12 Yıllık Esaret" filmini önereyim bari. Katkımız olsun.
Daha keliteli bir çekim için bekliyordum ama sanırım dayanamayıp izleyeceğim. :)

Dün akşam bende şunu izledim tavsiye ederim ben çok beğendim.
sinema-ve-tiyatro-klubu-f179/yercekimi-gravity-2013-t121661.html
Onu izlediydim sinemada 3d olarak. Çok beğenmiştim.

hasari' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
hasari' Alıntı:
İzledim, film gerçekten çok akıcı kesinlikle tavsiye ederim. :)
Ben de dün Özgürlük Yolu'nu izledim. Çok da beğendim. Zaten kaçış ya da yolculuk içeren filmleri severim. Bu başlık nedeniyle, bu hafta film açısından çok bereketli geçti benim için.

Güzel bir filmdir. Birde izlerken benzettiğim güle güle Lenin isimli bir film vardı. Başka bir konu 2013 yılı yabancı filmler açısından bana çok durağan geldi ne başyapıt sayılabilecek bir film ne de seyirci çeken bir film gördüm

kakababa' Alıntı:
Güzel bir filmdir. Birde izlerken benzettiğim güle güle Lenin isimli bir film vardı. Başka bir konu 2013 yılı yabancı filmler açısından bana çok durağan geldi ne başyapıt sayılabilecek bir film ne de seyirci çeken bir film gördüm
Son bir kaç yıldır ben de sizin gibi düşünüyorum. Zaman ayırmaya değecek filmlerin sayısı çok az.

oyungezer' Alıntı:
kakababa' Alıntı:
Son bir kaç yıldır ben de sizin gibi düşünüyorum. Zaman ayırmaya değecek filmlerin sayısı çok az.
aynen katılıyorum. Eski arada kalmış filmler arıyorum böyle güzel olanlardan. Tavsiyeleri takipteyim.

serdemir' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
kakababa' Alıntı:
aynen katılıyorum. Eski arada kalmış filmler arıyorum böyle güzel olanlardan. Tavsiyeleri takipteyim.
Hocam şöyle bir şey yapıyorum zaman zaman. Çok fazla alt metni olan ve çok önceleri izlemiş olduğum filmleri tekrar izliyor; kitapları tekrar okuyorum. 10 yıl önceki anladıklarımla şimdiki arasında çok fark olabiliyor. Keyifli de oluyor açıkçası. Film olarak Fight Club, Big Fish, Dark City, Donnie Darko gibi kültleri tekrar izliyorum misal.

Geri