Haydi Müdür yardımcısı olmaya

Kodla Büyü

fahrican

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Okul müdürü ve il mem onay verdikten sonra ekstra bir şart yok. Kadrolu her öğretmen müdür yardımcısı /müdür başyardımcısı olabiliyor. Madde 5 ve 7 de görev süresi, puan ya da başka şarttan bahsedilmiyor. Sadece bazı okullar için istisna durumlar belirtilmiş.

6.1. Müdür başyardımcısı ve/veya müdür yardımcısı normu boş bulunan eğitim kurumlarına, görevlendirilecekleri tarih itibarıyla Yönetmeliğin 5 ve 7 nci maddelerinde belirtilen şartları taşıyor olmaları kaydıyla, görevlendirme yapılacak eğitim kurumunda veya eğitim kurumunun bulunduğu ilçe ve ildeki eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak görev yapanlardan istekli olanlar arasından, eğitim kurumu müdürünün inhası ve il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirilecektir.
(5) İmam hatip ortaokulu müdür yardımcılarından en az biri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya meslek dersleri alan öğretmenleri arasından; imam hatip liseleri ile mesleki ve teknik eğitim kurumlarının müdür yardımcılarından en az biri meslek dersleri alan öğretmenleri arasından; sosyal bilimler liseleri müdür yardımcılarından en az biri Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe veya Psikoloji alan öğretmenleri arasından; güzel sanatlar liseleri müdür yardımcılarından en az biri Görsel Sanatlar, Resim veya Müzik alan öğretmenleri arasından; spor liseleri müdür yardımcılarından en az biri Beden Eğitimi alan öğretmenleri arasından; özel eğitim kurumları müdür yardımcılarından en az biri ise rehberlik veya özel eğitim alan öğretmenleri arasından görevlendirilir
(7) Karma eğitim yapılan ve müdür yardımcısı sayısı üç ve daha fazla olan eğitim kurumlarının müdür yardımcılarından en az biri kadın adaylar arasından görevlendirilir.

http://istanbul.meb.gov.tr/meb_iys_dosy ... yrd_29.pdf

Ben şahsen kendi adıma bu sistemde idareci olmayı düşünmem. Çünkü bu sistem liyakata değil birilerinin adamı olmaya endeksli. Yani sizi oraya oturtan otorite yarın size hiç olmayacak bir iş verdiğinde yapamam diyemezsiniz.(Bu benim görüşüm ve kimse katılmak zorunda değil)

Bildiğim kadarı ile 75 puan altında kalıp okulundan ayrılacak müdürlerin yerine henüz görevlendirme yapılmadı.
Görevlendirilecek yardımcıları şu anki müdür mü önerecek ? Yerine gelecek müdür bu kişilerle çalışmak istemezse sıkıntı çıkacak :?

Arkadaşlar böte mezunları meslek liseleri için m.yard başvuru yapabilirler mi hiçbir şart aranmıyorsa ya da meslek liselerinde en az biri meslekçi olacak deniyor siz nasıl yorumladınız ?

sinan36' Alıntı:
Ben şahsen kendi adıma bu sistemde idareci olmayı düşünmem. Çünkü bu sistem liyakata değil birilerinin adamı olmaya endeksli. Yani sizi oraya oturtan otorite yarın size hiç olmayacak bir iş verdiğinde yapamam diyemezsiniz.(Bu benim görüşüm ve kimse katılmak zorunda değil)
:+1:

müdür yardımcılığı atamaları, daha önceki yıllarda olduğu gibi,
il mem'ler tarafından belirlenecek olan takvim çerçevesinde yapılacak.

keyloger' Alıntı:
sinan36' Alıntı:
:+1:
haklısınız.

Geçmem Muhannet Köprüsünden Su Aparsa Beni, Yatmam Çakal Yatağında Aslanlar Yesin Beni.

Arif olana bu söz yeter

Şahsen herhangi bir başvuruda bulunmayacağım yukarıdaki iletilere de katılıyorum fakat, sen olma ben olmayayım meydan tamamen bunlara kalacak...

meydan zaten onların hocam boşuna dertlenmeyelım onlardan olmayanları alçakça haince ya pisliklerle görevden alıyorlar , yada puan kıdem yıl deyip ıskartaya çıkarıyorlar, çamura bulaşmaktansa gömleğim temiz olur

demekki her müdür müdür yardımcısı şube müdürü milli eğitim müdürü yani ne kadar yönetici varsa çamura bulanmış çakal yatağına yatmış yazıkki birtek öğretmenler temiz kalmış

öğretmenin ben müdür yardımcısı olmak istiyorum şeklinde başvurabileceği bir sistem değil bu. müdür, müdür yardımcısı olmasını istediği kişileri teklif edecek ilçe, il onaylayacak anladığım kadarıyla. yani artık müdür yardımcısı olmak iyi ilişkilere bağlı

big34' Alıntı:
öğretmenin ben müdür yardımcısı olmak istiyorum şeklinde başvurabileceği bir sistem değil bu. müdür, müdür yardımcısı olmasını istediği kişileri teklif edecek ilçe, il onaylayacak anladığım kadarıyla. yani artık müdür yardımcısı olmak iyi ilişkilere bağlı

iyi ilişkilere değil SENDİKA na bağlı; 75 üzeri puan alabilen müdürlerin %80 civarı EBS li; gerisi - Türk eğitim sen -eğitim sen vs..

ziyaunal' Alıntı:
demekki her müdür müdür yardımcısı şube müdürü milli eğitim müdürü yani ne kadar yönetici varsa çamura bulanmış çakal yatağına yatmış yazıkki birtek öğretmenler temiz kalmış
emin ol oyledir!!!

Geri