Hazırlık sınıfı sorunsalı

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Merhaba arkadaşlar, 2-3 sene öncesine kadar 20 saat dersim vardı, haliyle norm da mevcuttu. Hazırlık sınıflarının sayısının artmasıyla ders sayısı da azaldı ve norm da sıfıra indi. Bakanlığın hazırlık sınıfı uygulamasının okullarda aşırı derecede artmasıyla mağduriyetim oluştu. Bir uygulama yapılırken hiçbir öğretmenin mağdur olmaması gerekmez mi? Normalde hazırlık sınıfı uygulaması olmasa ya da bu kadar fazla hazırlık sınıfı açılmasa norm fazlası olmuyordum. Bu konuya itiraz edilemez mi, hakkımızı nasıl arayabiliriz?

Bu problem artmaya başladı yakın vakitte herkes norm fazlası olursa bakanlık birşeyler düşünecektin. Ama malesef kervan yolda..... mantığıyla hareket edildiği için arkasını düşünmeden yapılınca ilk olanlar sorun yaşayacaktır.

malesef birçok okulda pilot okul ve hazırlık sınıfı uygulamasından bilişim öğretmenleri mağdur oluyor. Şimdi bu yazıyı okuyan bilişim teknolojileri öğretmeni arkadaş bizim okulda yok diye biz idare ederiz diye düşünüyorken önümüzdeki sene başına gelebilir. Şimdiden bu konuda gerek bilişim dernekleri gerekse sosyal medyadan tepki amaçlı birşeyler yapmak gerekiyor.

5 lerde dersim kalmadı, 6 lar 6 sinif ,maas karşılığını nasıl dolduracağımm,mudur beni m dersimi secmezse ne olacak ,ayrıca ders saatin 8 saat olmuş öğrenciler nasıl dayanacaklar,almanca öğretmenleri boşta kalınca 5 ve 6 lira almanca dersi gelmis,şuan okulda turkce,beden öğretmenleri norm fazlası oldular,

oooooo kervanı yolda duzmeye baslamışlar bile...meb koordinasyon ve planlamadan uzak olmayı yine basarmış tebrikler...basarı sınıflarını engelledik diye ovunuyorlar 5.ve1.sınıflarda...sonucunu gorup tecrube etmekten baska yaptıkları bir sey yok...zaten parasız egitim bitti özel egitimde de eski kalite yok,nerden bakarsan bak artık okumak aslanın agzında...haberler bas bas bagırıyor beyaz gomlekli fazlası var ara eleman yok diye...70-110bin bandında calıscak ustaya ihtiyacları var inşaatta bile diğer alanları dusunemiyorum...saolsunlar meslek liseleri de son demlerinde...ama olsun en azından zincir marketlerde calışcak insan yetişiyor ne de olsa millet ac durmaycak doldurcak boşaltcak bunun için enseyi karartmaya gerek yok hiç!ekdersi unuttum yav memleket meselesinden yoksa bu satırları nasıl yazcam ilerde patates yiye yiye bunları da dusunemem sen de haklısın sayın hocam ekders onemli vesselam...

Son düzenleme:
Bu problem artmaya başladı yakın vakitte herkes norm fazlası olursa bakanlık birşeyler düşünecektin. Ama malesef kervan yolda..... mantığıyla hareket edildiği için arkasını düşünmeden yapılınca ilk olanlar sorun yaşayacaktır.
Hocam bakanlığın bu hazırlık sınıfı uygulaması direk bizi etkiliyor ve 20 saat olan dersim şuanda 10 saate kadar düştü ve seneye de daha da azalacak. Dersim her sene gittikçe eriyor, sırf okula daha çok para getirsin diye hazırlık sınıflarının sayısı artıyor. Okulda sınıf mevcudu az olsa diyebilirim ki zaten mevcutlar az hazırlık sınıfı olmasa da norm fazlası oluyorum ama öyle değil, 5 ve 6 lar'da 14 şube var yani 28 saat ders olması gerekirken hazırlık sınıflarının orantısız şekilde artmasıyla geçen sene 14, bu sene 10, seneye 8 ya da 6 saate kadar azalacak, ne bu ya, böyle bişi olabilir mi?
Tamamen bakanlığın uygulamasının sonucunda norm fazlası oldum, gereken yerlere şikayetimi yapacağım.

malesef birçok okulda pilot okul ve hazırlık sınıfı uygulamasından bilişim öğretmenleri mağdur oluyor. Şimdi bu yazıyı okuyan bilişim teknolojileri öğretmeni arkadaş bizim okulda yok diye biz idare ederiz diye düşünüyorken önümüzdeki sene başına gelebilir. Şimdiden bu konuda gerek bilişim dernekleri gerekse sosyal medyadan tepki amaçlı birşeyler yapmak gerekiyor.
Hocam sadece imam hatip okullarından değil, imam hatip olmayan okullarda da hazırlık sınıflarının sayısının orantısız bir şekilde arttığını duydum. Sendika aracılığıyla bakanlığın uygulaması dolayısıyla normumun sıfıra düştüğünü ve mağdur edildiğimi ifade edeceğim. Kesinlikle hocam birşeyler yapmamız gerek, resmen bizi yok sayıyorlar. 2024 yılında düştüğümüz duruma insan üzülüyor valla, değerimiz artacağına tam tersi değerimiz gittikçe azalıyor.

5 lerde dersim kalmadı, 6 lar 6 sinif ,maas karşılığını nasıl dolduracağımm,mudur beni m dersimi secmezse ne olacak ,ayrıca ders saatin 8 saat olmuş öğrenciler nasıl dayanacaklar,almanca öğretmenleri boşta kalınca 5 ve 6 lira almanca dersi gelmis,şuan okulda turkce,beden öğretmenleri norm fazlası oldular,
Hocam en fazla bizim branşı etkiliyor bu gereksiz hazırlık sınıfı uygulaması, diğer branşları çok etkilemiyor çünkü onların 7 ve 8 ler de de zorunlu dersleri var. Bu uygulama bilişim teknolojileri öğretmenlerine haksızlık ve mağduriyet oluşturuyor, bunu umursamayanlara sesimizi duyurmamız gerek.
5 ler de 8 şube açılıyor, 6 tanesi hazırlıkmış kala kala 2 sınıfı da lütfedip bize veriyorlar. Böyle orantısız bir uygulama olabilir mi, bakanlığın duruma el atması gerekli, en azından hazırlık sınıfı açılacaksa da hiçbir öğretmenin norm fazlası durumuna düşürülmemesi gerektiği okullara yazı ile iletilmeli. Müdürlerin ve okulların insiyatifine bırakılmamalı.

Hocam okulumda yıllardır bu uygulama vardı, yani hazırlık sınıfları yeni açılmadı ama sıkıntı şuarada, orantısız açılıyor yani daha önceki yıllarda hazırlık sınıfları az olurdu, şimdi resmen normal sınıf açılmaması için uğraşıyorlar, duyduğum kadarıyla da velilerden yüklü miktarda para toplanıyor bu sınıflar için. Bakanlığın bu olanlardan haberi yok mu?

Eşimin okulu da çoklu yabancı dil eğitimi veren Pilot Okul kapsamında. Artık 5 ve 6 larda dersi hiç yok. 6 larda anca seçmeli ders seçilirse olacak. Bu gidişat hiç iyi değil maalesef.

Norm fazlasıyız her yerde, sorun olmaz resen atamalar için. Tek sorun 21 saat doldurmak icin 2-3 okul gezmek

Bizde de okul kapandı yeni binada 3 ortaokul birleşti. 5. Sınıf 4 şube 6. Sınıf 4 şube olacak.
2 öğretmen olduk. 16 saat ders çıkacak zaten birimiz norm fazlası olduk eğer yabancı dil açılırsa hep sıkıntı

Yeni yayınlanan genelde 21 saat mutlaka doldurulmalı diyor. Bu durumda gidecek okul bulabilenler en az 2 okula gidecek. Zaten BTR ile bizi teknik servise döndürdüler, bunu reddedenlere Seyyar öğretmenlik kaldı. Çivisi çıktı

Yeni yayınlanan genelde 21 saat mutlaka doldurulmalı diyor. Bu durumda gidecek okul bulabilenler en az 2 okula gidecek. Zaten BTR ile bizi teknik servise döndürdüler, bunu reddedenlere Seyyar öğretmenlik kaldı. Çivisi çıktı
Tamam doldurulsun 21 saat ama BT sınıfı var, 14 şube var, 28 saat ders var, hazırlık sınıfını getiriyorsun ve dersimi elimden alıyorsun resmen sonra da sen norm fazlasısın diyerek başka okullara gönderiyorsun. Resmen dersimiz yok ediliyor ve bu en fazla bizim branşı etkiliyor.
Dediğiniz gibi çivisi çıktı, yani bu kadar uğraşılan bir branş yok, her sene dersimiz acaba var mı yok mu diye düşünüyoruz.
Dersimiz müdürlerin eline bırakılmamalı, sabah 9 da ders başlar, okula 6:30-7 gibi giderim, sınıfımı hazırlarım, eksiklerimi tamamlarım, derse hazırlık yaparım, acaba nasıl daha faydalı olabilirim diye o gün düşünürüm, diğer öğretmenler derse 5 dakika kala geliyor ve onların kafası çok rahat ama bizim ise allak bullak.

Tamam doldurulsun 21 saat ama BT sınıfı var, 14 şube var, 28 saat ders var, hazırlık sınıfını getiriyorsun ve dersimi elimden alıyorsun resmen sonra da sen norm fazlasısın diyerek başka okullara gönderiyorsun. Resmen dersimiz yok ediliyor ve bu en fazla bizim branşı etkiliyor.
Dediğiniz gibi çivisi çıktı, yani bu kadar uğraşılan bir branş yok, her sene dersimiz acaba var mı yok mu diye düşünüyoruz.
Dersimiz müdürlerin eline bırakılmamalı, sabah 9 da ders başlar, okula 6:30-7 gibi giderim, sınıfımı hazırlarım, eksiklerimi tamamlarım, derse hazırlık yaparım, acaba nasıl daha faydalı olabilirim diye o gün düşünürüm, diğer öğretmenler derse 5 dakika kala geliyor ve onların kafası çok rahat ama bizim ise allak bullak.
2028 kadar bütün okullar geçecek ama bana dokunmayan yılan yaşasın misali kimsenin sesi cikmiyor

Geri