Haziran Ayı Ek Ders Sorunu...

Kodla Büyü

muratsarman

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba, HEM de görevli öğretmenim. Seminerin son haftası da yani 23 haziran da günlük 5 saat den oluşan (haftada 6 gün) kursum başladı ve halen devam ediyor. Haziran ayının son iki haftasına ait ek dersim 4+3+4+3+4 (son iki hafta da aynı) şeklinde yapılmış ben buna bir anlam veremedim. Bence ilk hafta 3+3+3+3+3(Seminer olduğundan) ikinci hafta ise 8+8+8+8+8+5 olmalıydı. Sizce durum nasıl olmalı benim düşündüğüm mü yoksa idarenin hazırladığı mı doğrusu?(Not: seminer haftası seminere katıldım. kursum zamanım öğleden sonraları, yani seminer ile çakışmıyor)

benim btr görevlendirilmem de 27 hazirana kadar görevlendirildiğim lisede semineri geçirdim son 2 hafta 15 saat yazılmış doğrumu

Bende sizin gibiyim. Yönetmelikte bununla ilgili madde yok. Hayatboyu mevzuat birimine yazıp görüş istemek lazım. Sizin hesap, 5*6=30 Saat(Maaş Karşılığı:15/Ücret karşılığı:15,Planlama:3=Toplam 18 saat ek ders. Bende böyle aldım. İdareciler diyor ki, seminere katıl; 15 saat ücret al. Yada kursları 1 temmuzdan sonra aç.

Olurun bittiği tarihe kadar müdür yrd. gibi alırsın hocam. 4+3+4+3+4 şeklinde. Lakin bir çok idareci işi çok iyi bildiğinden !!!! 3+3+3+3+3 şeklinde yazmakta ısrar ediyor.

Benim bitişte 27 hazirandı. O kadar kavga ettik 3-3 yazdılar seminer diye...
Müdürle de papaz neyin olduk tabi...

Arkadaşlar bende btr falan yok direk verdiğimiz kurs kadar ücret alıyoruz hem'de. 6*5=30, 15 i maaş karşılığına gider, kalan 15 'e de +3 de hazırlıktan alırız, 18 eder diyorsunuz. Ancak seminer haftası öğretmenler maaş karşılığını hak edip üstüne de 3 saat ek ders alırken biz hangi yönetmelik maddesine göre maaş karşılığı kadar kurs açıyoruz? bilen varsa beni aydınlatsın lütfen.

Arkadaşlar bilgi edinmeye yazdım, 20 gün süresi var cevap vermeleri için, ne cevap verecekler merak ediyorum doğrusu. Cevabı buradan paylaşırım.

Hocam haziran ayında günlük 5 saat kurs veremezsiniz. Okuldaki göreviniz devam ettiğinden dolayı size halk eğitim 1 temmuzdan önce 10 saatten fazla haftalık ödeme yapamaz. Yani okuldan 15 saat yada formatörseniz 18 saat + birde kurs ücreti olarak 10 saat alabilirsiniz. Ancak 1 temmuzdan itibaren yaz tatili başladığından dolayı günde 5 saat alabilirsiniz

Hocam ayın 13 üne kadar olan sürede 43434 almanız lazım haftada 18 saat. Ayın 13 ünden sonra seminerden dolayı 33333 almanız lazım iki hafta boyunca oda 15 saat yapar. Bu ekdersleri çalışma tipi gündüz kodunda yani 101 kodunda verir. Bunun dışında halk eğitimde kurs veriyorsanız bunu ayrı kodla vermesi lazım bildiğim kadarıyla halk eğtim kursları 108 kodlu dur. Tıpkı girdiğiniz sınavlarda ekders eklenir gibi eklenmesi lazım. Elma ile armutu karıştırmamak lazım. sizin idareciler yanlış yapmış. Mutemetle falan alakası olduğunu sanmıyorum onlar bilmez okuldan ne onaylanırsa o bildiğim kadarıyla.

Bizim okulda ben yapıyorum ekdersleri olay böyle sizin kursu vermeyi unutmuşlar yani :(

Not: Bu arada arkadaşın dediği gibi haziran ayında halk eğtim 10 saatin üzerinde hafta içi kursu onaylamaması lazım nasıl onayladılar oda ayrı bir konu. bu yazıları bt rehber öğretmeni görevinizin ayın 13 ünde sona erdiğini ve rapor almadığınızı düşünerek böyle olması gerektiğini söylüyorum. eğer görevlendirme yazınızda farklı bir durum varsa orasını bilemem.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN VE YÖNETİCİLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN ESASLAR
Bakanlar Kurulu Kararı : 2/12/1998-98/12120
Resmî Gazete : 16.12.1998/23555
Madde 21: Her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler, aylık karşılığı ders, ek ders, ders niteliğinde yönetim ve ders dışı hazırlık ve plânlama görevlerini yapmış sayılırlar.

diyor. buna göre seminer sonrası yapılan kurs ücreti aynen alınmaz mı?

Bilgi edinmenin verdiği yanıt

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : .......

Cevap Metni : Başvurunuz incelenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar' a göre işlem yapılması gerekmektedir.

İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

ildeki mutemeti aradım 18 olcak dedi.ilçedeki de tamam öyleyse dedi.yai 15 i yedirtttim.önübüzdeki ay alacam.6 saaatimi :puhaha:

muratsarman' Alıntı:

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar' a göre işlem yapılması gerekmektedir.

yemişim öyle bilgi edinmeyi :puhaha:

yönetmeliğe göre olacak diye cevap verilecekse onlar niye maaş alıyorlar, gelene gidene yönetmeliğe bakın yazsınlar o zaman :verymad:

bu arada kadronuz hem'de mi hocam , yoksa sadece kurs mu açtınız

bi hata olmasın seminerde halk eğitimin kadrolu öğretmeni isen dikkat et semıner döneminde halk eğitim öğretmenleri ek ders almaz diye biliyorum ben .ki ben almadım seminer döneminde sadece günde 5 saatten kurs ek dersini aldım diğeri yok.

Kadrom HEM'de hocam yeni atandım pek blgim yoktu bu işlerden ama şunu anladım ki seminer haftası hiçbir kurs vermemek gerek...
uysal_rockci' Alıntı:
muratsarman' Alıntı:

yemişim öyle bilgi edinmeyi :puhaha:

yönetmeliğe göre olacak diye cevap verilecekse onlar niye maaş alıyorlar, gelene gidene yönetmeliğe bakın yazsınlar o zaman :verymad:

bu arada kadronuz hem'de mi hocam , yoksa sadece kurs mu açtınız

Hocam bununla ilgili yönetmelikte açık var sanırım, bu durumla ilgili hiçbir ibare yok. Tam olarak bilen de yok. Her kurum kendi kendine yorum yapıyor.

g.cetin.66' Alıntı:
bi hata olmasın seminerde halk eğitimin kadrolu öğretmeni isen dikkat et semıner döneminde halk eğitim öğretmenleri ek ders almaz diye biliyorum ben .ki ben almadım seminer döneminde sadece günde 5 saatten kurs ek dersini aldım diğeri yok.

teknik öğretmen halk eğitimde hafte içi kaç saat ek ders alabilir 20 saatten fazla alamazsın diyorlar idare ben 25 saat derse giriyorum şuan

Arkadaşlar halk-egitim-ogretmenleri-f247/hem-seminier-donemi-kurs-ek-ders-ucreti-t129697.html topicine yazmıştım. Benzer bir sıkıntım var benim de. Seminer haftası 2 hafta boyunca haftalık 20 saatlik kurs verdim. Ek dersim 5 saat olarak yapıldı. Aşağıda belirttiğim maddeye göre itiraz ettim. Olumsuz yanıt aldım. Hangi gerekçeye dayandırılıyor anlamadım. Nerde yazıyor halk eğitim öğretmenleri seminer dönemi ek ders alamaz diye ? Ona göre suscam. Sürekli dilekçe yazmaktan bıktım. Ne lanet kurumlarmış bu halk eğitimler de müdürleri de...
Arkadaşlar Ek ders yönetmeliğinde ek ders görevi ile ilgili olan maddede şöyle diyor.
Madde 6- c fıkrası 3 bendine göre

MADDE 6- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan;
.....
.....
.....
.....

(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.

diyor, kurs vermek de fiilen görev yapmak değil mi? Ek ders ona göre hesaplanması gerekmiyor mu?

İşinize yarar mı bilmiyorum ama yine de yazayım
Bizim Aydın da görevlendirme 13 hazirana kadar olduğu için son iki hafta seminer dönemi 3+3+3+3+3 =15 saat olarak aldık.
Ayrıca HEM kursum olduğu için ve seminer döneminde de haftada 10 saatten fazla ek ders alınamayacağından 5 temmuza sarktı.Yoksa 13 ünden sonra yapıp bitirecektim.

bilisimci_009' Alıntı:
İşinize yarar mı bilmiyorum ama yine de yazayım
Bizim Aydın da görevlendirme 13 hazirana kadar olduğu için son iki hafta seminer dönemi 3+3+3+3+3 =15 saat olarak aldık.
Ayrıca HEM kursum olduğu için ve seminer döneminde de haftada 10 saatten fazla ek ders alınamayacağından 5 temmuza sarktı.Yoksa 13 ünden sonra yapıp bitirecektim.

Sayın Hocam, seminer dönemi için bir çalışma yaptınız mı 'alan taraması' gibi, yoksa öyle yazdı mı adamlar ek dersi?
Ben burdakilere anlatamadım gitti :verymad:

2007 yılında ek dersler için yayınlanan genelge de şöyle bir örnekleme var, ne tarafa çekerseniz o tarafa gider.

Kararın 6'ncı maddesinin (3) numaralı fıkrasına göre; öğretmenler, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücretinden yararlanacaklardır. Bu kapsamda yapılacak ek ders ücreti ödemelerinde alan ayrımı yapılmayacak ve ödeme yapılması için ilgili yönetmeliklerde bu anlamda düzenleme yapılmış olması gerekecektir.

Bu anlamda düzenleme yapılmış olması gerecektir derken, ek ders ile ilgili bir düzenleme mi yapılmalı yoksa iki hafta boyunca şunu bunu yaparlar diye mi düzenleme yapılmış olmalı orası muallak.

Geri