haziran ebordro

Kodla Büyü

deu_35

Aktif Üye
arkadaşlar hazıran ayının e bordrosuna bakarımısınızz. ocaktan itibaren verilen +4 lük zam dahil mi onu yatsıtmamışlar mı. yansııtmamışlarsa ne zman verecekler

maaşları gönderdik. sadece haziran ayına +4 zam var. önceki aylar sanırım ayrıca yapılacak.

deu_35' Alıntı:
tşk ederim . onun geçmiş ayların ne kadar yatırılacağı hakkında verilere bakacak yer yok mu
yok hocam. ayın 15 inden sonra yapılacak maaş farkları. kabaca şu şekilde hesaplayabilirsiniz.
Maaş farkları=((Haziran maaşı - Mayıs maaşı)*5,5(1ocak-15 mayıs))*%2.25(gecikme zammı)

evet...sadece haziran ayının +4 ü var.. maaş farkları daha sonra yapılacak....

Ocak Maaşım : 1859TL
Zam : %4 ( 74TL )
Zamlı Hali: 1933 TL yaklaşık.

5 aylık zam farkı: 74TL * 5 = 370
5 aylık vade farkı : (370 * 2.25)+ 370 =378TL

Haziran Maaşı: (1933TL * %4) + 1933TL = 2010 TL

Doğru mu hesapladım arkadaşlar acaba?

kısmen doğru... Haziran maaşına sadece %4 yansıtılmış... Maaş farkları daha sonra yapılacak...
yani haziran maaşınız : 1933 TL olmalı .. e-bordrodan bakabilirsiniz..

RamColi' Alıntı:
kısmen doğru... Haziran maaşına sadece %4 yansıtılmış... Maaş farkları daha sonra yapılacak...

Ama olması gereken benim hesapladığım gibi değil mi? Çünkü Haziran maaşı zamlı ocak maaşının %4 lük hali olması gerekiyor? Ama olması gerekenle kalıyor genelde bütün işler.

mehmetcicek' Alıntı:
RamColi' Alıntı:

Ama olması gereken benim hesapladığım gibi değil mi? Çünkü Haziran maaşı zamlı ocak maaşının %4 lük hali olması gerekiyor? Ama olması gerekenle kalıyor genelde bütün işler.

Hayır hocam, olması gereken zamlı ocak maaşı şimdi haziranda olacak... diğer %4 ise temmuzda olacak...tabi 5,5 ayllık maaş farkı ise ayrı hesaplanacak...

Hocam benim mayıs bordrom 1936,11 tl haziranda 2012 falan beklerken 2002 gelmiş yani %3,5 gibi görünüyor sebebi nedir sizce? yüzdelik dilime girmiş olabilirmiyim?

bas_kan' Alıntı:
Hocam benim mayıs bordrom 1936,11 tl haziranda 2012 falan beklerken 2002 gelmiş yani %3,5 gibi görünüyor sebebi nedir sizce? yüzdelik dilime girmiş olabilirmiyim?
hocam mayıs maaşınıza doğrudan %4 eklerseniz hata olur. aldığımız zammın da vergisi var. yüzdelik dilime girseniz zammı hiç farketmezsiniz hatta maaşınız daha da azalırdı. çünkü zam %4, dilim farkı %5.

maaşım tamamıyla vergi dilimine girmemiş sanırım hocam..
haziran bordromda geçmiş aylar vergi matrahı toplamı 9315tl imiş. Haziran maaşıyla birlikte maaşımın bir kısmı sanırım vergi dilimine girmiş benim anladığım kadarıyla..

Geri