HDD Boyutu neden Yanlış hesaplanır? BOŞ ALAN HATALI

Kodla Büyü

enestar

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
250 GB Maxtor External (Taşınabilir) bir HDD var elimde. USB ile bağlanıyor.
Windows bunu 235 GB görüyor. (Soru bu değil)
Bu HDD de 35 gb boş, kaldı 200 GB dolu olan
200 GB kalıyor ama bunda ben bütün dosya ve klasörleri (gizliler dahil) seçip özellikler deyince dolu alan 183 gb çıkıyor

YANİ 17 GB kayıp
Bir hafta öncesinde böle bişi yoktu 35 + 17 gb yerim vardı. Şimdi 17 GB uçtu gitti
En son bi chkdsk yaptım bilgisayarda. O sırada oldu sanırım olan. Kayıp dosyalar, dizinler var filan dedi ama ortada dosya da yok dizin de. Boşbeleş bi 17 gb lık kayıp var

Ne yapabilirim arkadaşlar? Daha önce de oldu. Dosyaları yedekleyip format attım düzeldi. O zaman 20 Gb idi kayıp. Bulundu format atınca. Yani dosyaların boyutu değişmediği halde, boş alan miktarı arttı. Format atınca 200 gb kullanılan alan 180 Gb a düşmüştü
ANCAK her sefer de 180 GB yedekle format at olmaz dimi?

Program öneren, HDD özel disk tarama programı filan bilen ya da çözümü bilen arkadaş varsa sevinirim yardımları için.

hocam geri dönüşüm kutusu ve yükleme dosyaları varsa onları sil. Göreceksin açılacaktır. Programları kurarken özellikle windows update lerde dosyaları taşınabilir harddiske açıyor. e54de11dc2ty5fh54fgh tarzında gizli dosyalar varsa onları sil. Düzelir.

bulduğum ulaşabildiğim bütün dosyaları bulup sildim
ulaşamadıklarım varsa bilemem ama gördüklerimin hepsini sildim
ola ki ulaşamadığım bişi varsa işte buna ulaşacak özel bi program var mı?

system volume information klasörünü boşaltın hocam. treesize gibi programlarla görüp silebilirsiniz. yada bilgisayarım-özellikler-sistem geri yüklemeden o sürücüde sistem geri yüklemeyi kapatın.

bence DOSYA KURTARMA PROGRAMLARI kullanarak bir diski tarat. bakalım kayıp dosya yada dosya yolu varmı.

Windows un defrag aracı dışında Paragon yada acronis in defrag araçlarından birini kullanarak tekrardan bir DİSK BİRLEŞTİRME yapın.

muhtemelen kayıp dosya yada dosya parçacıklarını bulabilirsiniz.q

Geri