HDD niz çıkarılabilir bir aygıt olarak görünüyorsa-->>>

Kodla Büyü

sinaaat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ekranın sağ alt köşesindeki bildirim alanında HDD niz çıkarılabilir bir aygıt olarak görünüyo ise (USB bellekler gibi) Aslında şanslısınız.Çünki yazılımsal olarak eSATA benzeri bir Hotplug özelliği destekleyen güney köprüsüne sahip bir anakartınız var demektir.Tabi bu işletim sisteminin çalıştığı diski çıkarabileceğiniz anlamına gelmiyor.Ama diğer SATA diskleri tıpkı bir USB belleği takıp çıkarıyor gibi kulanabilirsiniz.
Genelde VIA çipsetler (VIA® P4M900+VT8237S..gibi) bu desteği verirken nForce MCP çipsetlerin bazılarında da buna rastlanmakta.Bu da demek oluyor ki SATA disklerimizi dışardan bi uzatma SATA ve ya eSATA arayüzü ile bilgisayarımız çalışırken sisteme dahil edebiliriz, isterseniz eSATA desteği için bir braket de kullanabilirsiniz. tabi uygulama için uygun bir SATA güç kablosuda gerekmekte, bunu ister dışardan uygun bir DC adaptör ile istersenizde PSU nuzdan dışarıya ek alarak yada braket ile yapabilirsiniz.Aslında eSATA çıkışı olmayan anakartlar için ucuz ve kolay bi çözüm.Yanlız bu desteği alabilmek için mutlaka çipset sürücülerinin yüklenmesi gerekiyor.

*fotoğraflar alıntıdır

Ekli dosyalar

• 22.JPG
    22.JPG
    61.8 KB · Görüntüleme: 982
gittiğim okulda bilgisayarlardan birinde öyle görünüyordu bir bilgisayar bende bi sakatlık var sanmıştım, ama değilmiş. teşekkürler

güzel çalışma bende bi bilgisayarda görmüştüm uğraşmayayım die görmemezlikten gelmiştim :mrgreen:

Geri