hdd veya flash bellek dolu görünyor ama boş !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan shnbrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

shnbrs

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar,
okulumuz ağında malesef müthiş bir virüs yoğunluğu var. özellikle win32.alman.b adlı virüs mü trojan mı neyse çok fazla var. öğrencilerin flash bellek kullanmaya başlamasıyla birlikte virüs olayının önüne geçemez olduk. ne yaparız bilmiyorum.

size sormak istediğim bu virüslerle birlikte iki sorunumuz var;
birincisi bilgisayar sürücülerini patron1 ve patron2 adıyla payalaşıma açıyor. bunu nasıl önleriz. bunu yaşayan arkadaşlar çözümünü biliyorlar mı?
ikincisi hddye bakıyoruz. örneğin 5 gb. ama içine giripte görünen klasör ve dosyalara baktığımızda atıyorum 4gb. aradaki 1 gb lık kısım dolu görünüyor ama öyle bi şey yok. benzer sorun flash belleğe bir dosya kopyalıyoruz. ama bir de bakıyoruz dosya yok. fakat dolu görünüyor. tekrar kopyala deyince dosya var üzerine yazayımmı diyor. bunu nasıl temizleriz bilenlerin yardımını istiyorum.

makinelere kaspersky kurduk, bazılarında kaldırmayınca nod32 kurduk ama tabii ki kaçak olduğu için pek işe yaramıyor. aynı durumda olan öğretmen arkadaşlar sizler neler yapıyorsunuz laboratuarlarınızda. virüs olayını nasıl önlüyorsunuz. umarım yardımcı olursunuz.
teşekkürler.
iyi günler...

aynı sorunları labda bende yaşadım, önce bir bilgisayarı aldım sıfırdan kurdum güncellemelerini vs herşeyi yaptıktan sonra diğerlerine HDD klonlama yöntemiyle kopyaladım ne virüs kaldı ne bişey ama öğrenciler Flash takınca aynı virüsler tekrar gelir bunu için ya flashları sökeceksiniz yada flash engelleyen programlar var onları kullanacaksınız. kasperi güncellerseniz bu virüslerin hepsini bulur.

cogullu' Alıntı:
aynı sorunları labda bende yaşadım, önce bir bilgisayarı aldım sıfırdan kurdum güncellemelerini vs herşeyi yaptıktan sonra diğerlerine HDD klonlama yöntemiyle kopyaladım ne virüs kaldı ne bişey ama öğrenciler Flash takınca aynı virüsler tekrar gelir bunu için ya flashları sökeceksiniz yada flash engelleyen programlar var onları kullanacaksınız. kasperi güncellerseniz bu virüslerin hepsini bulur.

merhaba hocam,
dediğiniz gibi aynı şeyleri bende yaptım. allahtan ghost veya acronis var eskiden ne çekiyomuşuz ya. neyse sonrasında deepfreezle 3e ayırdığım hddden iki tnaesini kapatıyorum. c ve her zaman lazım olacak modüller vs. programların yer aldığı d. e ise açık. buraya o gün flashı olmayan yada kaydedilmesi gereken dosyalar için küçük bir alan 10 gb lık ayırdım. sistemle ilgili çok sorunum yok. deepfreeze var ama açık kısımda ve flashlarda bu sorun çıkıyo. örneğin geçen uygulama projelerini topluyorum. öğrenci gözümün önünde kopyalaıyo. fakat flashta bulamıyorum. flashlarındaki şeyleri siliyor. bu tarz problemler yaşıyorum.kaspersky güncelliyorum ama yinede tam olarak temizlenmiyor.

kasperin ilerki versiyonlarını deneyin hocam 7 sürümünü ve üstünü temizlemesi lazım temizlemezse autorun virüslerini temizleyin(forumda var bu programlar), sorun deep freeze ile dondurduğunuz bilgisayarlarda da olabilir, birine sıfrdan format atıp hiçbir aygıt bağlamadan kontrol edip bir deneyin

Geri