İmajı attıktan sonra kullandığınız harici disk, tahtayı açtığınızda da takılı oluyor mu? İmajı yükledikten sonra sabit disk takılıyken usb'den ya da başka bir kaynaktan tahtaya bir şeyler yüklüyor musunuz? İmajını aldığını tahtanın temiz olduğundan emin misiniz?
Eminseniz, tahtalara imajı yükledikten sonra tahtayı kapatın, harici diski çıkarıp, öyle tahtayı yeniden açın. Harici disk takılıyken, tahtayı açmayın, açtıktan sonra da tahtaya harici diski takmayın. İmaj yükledikten sonra eğer bir şeyler yükleyecekseniz, bu programları imajını alacağınız bilgisayarda bir klasörde toplayıp, o şekilde imaj alın. Kısaca bir tahtaya imaj yükledikten sonra kesinlikle USB ile ya da başka bir yerden bir program vs. yüklemeyin. Her şey imajla beraber gelsin. Deepfreeze ya da benzeri bir programı mutlaka kurun. Eğer tahtaların ağ bağlantısı varsa tüm işlemler sırasında ağ kablosunu çekmiş olursanız daha iyi olur.
Şu anki okuluma 3 yıl önce geldim, labdaki bilgisayarlara geldiğim yıl format atmış, gerekli programları yüklemiş ve imajla dağıtmıştım. Deepfreeze yükledim. 3 yıldır herhangi birine format atmadım. Şu an hepsi ilk günkü gibi çalışıyor. Öğrenciler oturdukları bilgisayara virüs bulaştırsalar bile açıp, kapandığında sorunsuz çalışmaya devam ediyorlar. Deepfreeze ya da benzeri bir program olmadan ne virüslerden ne de çökmelerden kurtulamazsınız.