Hdd yi 3.0 destekli kutuyla kullanma

Kodla Büyü

tuncay2744

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba, tam olarak anlamak istediğim şu;
normal 2,5'' harici hdd nin içini söküp 3.0 destekli yeni bir hdd kutusuna taksam veri aktarımında bir artış olurmu?
ben bunu normal 2.0 bağlantıdan kullanırken en fazla 25 megabit aktarım hızı gördüm, usb 3.0 bize 5 gigabit vaad ediyor. Varmı deneyen?

USB 3.0 destekli bir kutuya taktığınızda ve USB 3.0 portta kullandığınızda 60-100 MB hızlar elde edebilirsiniz. Ancak USB 2.0 bir portta muhtemelen 30-50 MB arasında bir hızınız olacaktır. Tabi aldığınız kutu kalitesiz bir kutu ise bu değerlere ulaşamayabilir de. Bahsettiğiniz 5 gigabit teorideki hızdır. Gerçek hayatta buna ulaşmak harici sabit diskler açısından pek olası değil.

Yakup hocam dediğine göre %100 e yakın bi performans artışı olacak. Öyleyse hemen bi kutu alayım ben. Önerebileceğin marka model varmı hocam?

Piyasadakilerin çoğu çin malı zaten. Sanırım uygun fiyatlı olarak Everest ya da Logilink markalarına bakabilirsiniz. Gold bilgisayarda logilink marka aleminyum kutularda indirim olduğunda 15 TL gibi bir fiyata geçen yıl almıştım. Memnunum.

Geri