hdd

Kodla Büyü

delphe01

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar harddisklerin anakarttaki master slave (jumper) ayarları ile biostaki master slave ayarlarını temel seviyeden analatacak kaynağı olan varmı.internetten araştırdım.çok basit gibi söyleniyor bu ayarlar.soranlara neden bu ayarlara girdiği soruluyor.Ancak anlatımlara baktığımda üstü kapalı özet anlatımlar var.ince detayına varıncaya kadar bunu anlamak istiyorum.ilginize teşekkürler.(lab daki 1 pc de boot ta sorun çıkıyor bu vesileyle bu konuyu artık iyi bir şekilde öğrenmem gerektiğini düşünüyorum)

Nekadar ince detayı varki onun hdd yi master yaparsın birinci slota takarsın olur primerymaster setuptan bootu primery master ilk sırayı seçersin bildiğim bukadar bu ayar aynı kabloya iki cihaz takacaksan kullanılır tek cihazda kullanmaya gerek kalmaz biosda da zaten cihazı görmüşse markası yazar yazmıyorsa cihazı görmemiştir masterda yapsan slave de yapsan çalışmaz
Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi uzun zamandır karşılaşmıyorum ide mi kaldı

zor değil hatta kendisi tanır çoğu zaman ama maden engel olan bişi var koruma kartı var mı anakartta ona bi bak derim. bide anakartın kullanıcı klavuzu bul indir bi incele belki küçük bi detay vardır.

Primary Master ve Primary Slave var Aynı kabloya taktığımız HDD ler için
Secondary Master ve Secondary Slave İkinci Slota taktıklarımız.

Master veya Slave yapmak için HDD arkasında Jumper takılacak yeri master ayarladığımız Master olur. diğerini Slave ayarlamamamız gerekir.
Ben bu şekilde öğrenmiştim.

Geri