HDD'nin Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kodla Büyü

mystreous

Süper Üye
Süper Üye
Bilgisayarımda anlık donmalar yaşıyordum. Ayrıca eskisine nazaran çok yavaş çalışmaya başlamıştı. Virüstendir diye temiz bir format attım. Ancak problemim düzelmedi. HDD'den şüphenmeye başladım DOS ortamında bile dosyaları kopyalaması çok çok yavaş.
Hdd Tune isimli programda testler yaptım bazı değerler kötü çıktı. Bunların anlamlarını bilen var mı? DELL servisini çağıracam ama problemimin kesinlikle HDD'den olduğuna karar vermem lazım.
Win7 64 bit, i5, 4gb

Ekli dosyalar

• ekran2 - Kopya.png
    ekran2 - Kopya.png
    115.2 KB · Görüntüleme: 14,687
Smart için başka programlarda kullanabilirsiniz Hocam ama zaten tahminim büyük ihtimal Hd sorunlu. Tın gibi metalik bir ses çıkartması iyiye delalet değildir mesela yada çalışırken bilgisayarın donması ama bunun sonu genelde mavi ekran olur.

Chkdsk yapın.
Ayrıca mutlaka önemli verilerinizi yedekleyin o durumdaki Hdye güvenmem.

chkdsk yaptım hocam dosya sisteminde problem yok diyor.
Bu sayede 1TB lik hdd siparişi verdim verilerimi yedeklemek için.
Windowsta çalışırken dün bir kez bugün de bir kez DIIT diye bir ses geldi biostan. Donma falan olmadan çalışmaya devam etti. Anlam veremedim.
Normalde çalışırken HDD'den herhangi bir ses gelmiyor. Bozuk sektör taraması yaptım orda bozuk sektör görünmedi.
Test için sizin bildiğiniz başka bir program var mı?

gelecek' Alıntı:
Smart diye yazınca bir sürü program çıkıyor bende defragler var onun kendi smart programını kullanıyorum eskiden hd iiçin speedfan programını kullanıyordum.

oldukça sevdiğim bir program

http://www.almico.com/speedfan447.exe
hocam söylediğiniz programda test ettim ama bişey çıkmadı sanki.

mustafayilmaz28' Alıntı:
hocam,
http://download.cnet.com/Hot-CPU-Tester-Pro/3000-2086_4-10079576.html
bu program hdd nizde sorun olup olmadığını Size Büyük ihtimalle Soyleyecektir.
Hocam sizin program da çok uzun sürüyormuş. Sabah 8'de biteceğini söylüyor. Beklememe değer mi sizce? :(

Başka bir programda da Health %89 gösteriyor.

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    75.3 KB · Görüntüleme: 14,662
  • 2.PNG
    2.PNG
    91.6 KB · Görüntüleme: 14,661
  • 3.PNG
    3.PNG
    293.8 KB · Görüntüleme: 14,661
  • ekran.png
    ekran.png
    93 KB · Görüntüleme: 14,661
easytr' Alıntı:
yakın zamanda benim harddiskte gitti. şuan elimde diskini çeviriyorum :P yavaşlama, ekranda ingilizce bir hata, donma ve akabinde mavi ekran çıkma belirtileriyle başladı ve sonunda mefta.
Hocam ben de ondan korkuyorum ya.

Geri