Hediye çekilişi

Kodla Büyü

impetus23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kutlu doğum haftasıyla ilgili bir hediye çekilişi yapacagız. basit bir uygulama hazırladım c#'ta, siz de faydalanabilirsiniz.. tabi basit dediğim gibi:)

yalnız xp de çalışıyormu? bi bakabilirmisiniz->

kodlar da burda (visual studio 2010' da hazırlanmıştır)

Ekli dosyalar

Elinize sağlık hocam. Yalnız aynı rakamlar tekrar çıkabiliyor. Kolayca test etmek için son değeri düşürünce farkedersiniz siz de. Delphi'de random sayı atanmadan önce "Randomize;" komutu ile düzelebiliyordu bu durum. C# için benzer bi karşılığı vardır mutlaka.

Eslivya' Alıntı:
Elinize sağlık hocam. Yalnız aynı rakamlar tekrar çıkabiliyor. Kolayca test etmek için son değeri düşürünce farkedersiniz siz de. Delphi'de random sayı atanmadan önce "Randomize;" komutu ile düzelebiliyordu bu durum. C# için benzer bi karşılığı vardır mutlaka.

hocam dizileri kullanarak hallettim, bi de listbox koydum daha güzel oldu:)
yalnız dizi boyutunu 50 yaptım, yani maks 50 sonuç olacak sanırım

Daha iyi oldu hocam. Bir de tüm rakamlar çekildikten sonra ekrana bi mesaj sonrası butonları pasifleştirirseniz sonunda sayacın donması engellenmiş olur. :wink:

Eslivya' Alıntı:
Daha iyi oldu hocam. Bir de tüm rakamlar çekildikten sonra ekrana bi mesaj sonrası butonları pasifleştirirseniz sonunda sayacın donması engellenmiş olur. :wink:

evet böyle daha iyi oldu, yandaki listbox yerine de metin kutusu ekleyince sonuçlar da kopyalanabiliyor, gittikçe bişeye benziyor tabi..

SubstantiaL' Alıntı:
Hocam kodlarıda paylaşsaydınız, öğrenci olarak incelemek isterim...

tabiki, dizilerle ilgili güzel işlemler var.. en azından yeni başlayanlar için:) başta biraz karışık gelebilir aslında değiller;)

Geri