help help help! windows kuramıyorum...

Kodla Büyü

mcclane

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bilgisayar çöktü... açılmıyor... açılırken mavi ekran geliyor ve en üstte şöyle yazıyor:
FAULT_IN_NONPAGED_AREA
En altta da;
Acpi.sys
XPE vs... denedim aynı hatayı veriyor... windows xp cdleri denedim windows kur çıkıyor bir yere kadar gelip aynı mavi ekrana atıyor...perfect xp , ultimate xp , xp pro hep aynı... bu hatadan kurtulmanın yolu yok mu? bilgisayarın içindeki bilgilerden vazgeçtim! windows bile kurulmuyor!!! :verymad:

hardiski biçimlendirmeyi dene yada maxblast tarzı diski fabrika ayarlarına döndüren programları kullanabilirsin

hard diski nasıl formatlayayım? windows kur oraya kadar ilerlemiyor... ön yükleme yapıp mavi ekran veriyor

maxblast herşeyi siliyor mu yoksa sadece tarama yapıp bozuk sectorleri düzeltebiliyor mu?

Aynı sorun 3 gün önce bir arkadaşımın başına gelmişti Format atmam yaklaşık 3-4 saatimi aldı format atarken hep bu hata ile karşılaşıyordum.Karşılaştıgım sürelerde hep birbirinden farklı zamanlardaydı formatın bitmesine 35-22-17 dk kala zamanlarda hep mavi ekran hatası veriyordu. hatanın sebebinin hdd ile oldugunu düşünüyordum çünki hdd yogun çalışmaya başladıgı anda hata veriyordu.tabi bu arada 4 ayrı cd degiştirdim. sonunda windowsu kurdum ama ayar yapmadım ve ilk denedigim cd ile tamamladım kurulum işlemini.Bir ara sadece bios pilini söktüm taktım ama onunla alakası yoktu bir yerde okumuştum aklımda kalmış denedim yine düzelmedi.Birde başa bir sürücü varsa cdyi o sürücüye tak onda kurmayı dene

hocam linux sürümü kurun tavsiyem pardus tür
daha sonra
xp yi normal şekilde kurun :)

kolay gelsin

arkadaşlar bir xp kuramıyorum format atamıyorum bu nasıl iş? sinirden kendimi yedim ya...
cd yi takıyorum 5 dk geçmiyor mavi ekran vallahi bıktım...

mcclane' Alıntı:
maxblast herşeyi siliyor mu yoksa sadece tarama yapıp bozuk sectorleri düzeltebiliyor mu?
herşeyi siliyor hocam badsectorleride düzeltmeye çalııyor. CD ye kopyalayıp bilgisayarı cd den başlatmayı deneyebilirsiniz

Ramin bozuk
dıt dıt hatası ram olmadığında olur
ram bozuk olduğunda da sendeki hata gibi hata çıkar

arkadaşların dediği gibi bilgisayarın harddiskinde bad sektör oluşmuş olabilir. harddiskin garantisi varsa teknilk servise gönderin, yoksa harddiski biçimlendirirken mavi ekran çıkan anı ( % olarak belirtir) not alın. bad sektör olan alanı boş bırakın. diğer bölümlerde yeni disk alanı oluşturun

fikirlerini paylaşarak bana yol gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim...
sorun ramdeymiş...3 ram vardı 2si 128lik biri 32lik SDRAMler...
bilgisayarda takılı 1 ram (128mb) bıraktım bilgisayar yavaş da olsa açıldı... :idea:

hocam başka bir bilgisayarda başlangıç disketi oluştur.(6 adet disket olur).Biosu diketlerden başlatacak şekilde ayarla ve disketleri sıra ile istendikçe tak.Yalnız önce xp yi kur sonra service pack 2 xp veya service pack 3 xp'yi kur.Biraz zaman alır ama kafayı yemekten iyidir kolay gelsin

Geri