HEM Öğretmeni Kurs Açmak Zorunda mı?

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar daha önceden de tartışılmıştı ama forumda bulamadım. Fikir verirseniz sevinirim.

Kadrosu HEM'de olan birisi lisede BTR olursa HEM'de kurs açmak zorunda mı? Aslında BTR olan kişiye başka hiçbir görev verilemeyeceği yazıyor. Ancak diğer taraftan da kadrosu HEM'de olduğu için kurs açmak zorundasın deniliyor. Nasıl bir dilekçe vermeli acaba?

Ben HEM'de kurs açmak istemiyorum. Ama benim haberim bile olmadan kurs başlıyor, kursiyerler geliyor, liste hazırlanıyor... Bu kadar olaydan sonra "kursa girmem" demek te olmuyor?

Bir diğer konuda şu an HEM'de tazminat alıyorum, ancak HEM'de hiç derse girmezsem bu tazminat kesilirmiş? Bununla ilgili bilgisi olan var mı?

Hocam,
BTR görevi, normal göreve ek olarak verilir. Normal derslerine girdikten sonra kalan zamanında BTR olarak görev yaparsın. Bu açıdan bakınca HEM'de kurs açman gerekiyor. Çünkü HEM'ler için geçerli olan şu madde de mevcut, hali hazırda kadrolu öğretmeni bulunan HEM'ler kendi öğretmenlerine kurs açmadan (en az maaş karşılığı) usta öğretici görevlendiremezler.
diye biliyorum.

Hocam teşekkürler. Haklısın böyle bir madde var. Kaçış yok yani, istemesem de mecbur kurs açacağım.

Geri