HEM ACİL CEVAP LÜTFEN

Kodla Büyü

kobo26

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ARKADAŞLAR BÖTE MEZUNUYUM HEM ÇALIŞIYORUM İHTİYACA BİNAYEN BTR OLDUM İLÇEDE BİR OKULDA SORUMLARIM ŞUNLA

MAAŞ KARŞILIĞI BÖTE MEZUNLARI İÇİN HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE 20 SAAT Mİ 15 SAAT Mİ MÜDÜR YARDIMCISI 20 SAAT DİYE İNAT EDİYOR(SİSTEME 20 TANIMLAMIS)

BİRDE AKSAM SAAT 16:00 DA BTR GOREVİM BİTİYOR(HAFTADA 5 GUN) 17:00 -20:00 ARASI KURS AÇARSAM EKDERS ALIRMIYIM MUDUR YARDIMCISI HALK EĞİTİM MERKEZİ MESAİ SAATİ İÇİNDE OLDUGUNDAN ALAMAZSIN DİYOR

CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM

erginmeleksah' Alıntı:
ARKADAŞLAR BÖTE MEZUNUYUM HEM ÇALIŞIYORUM İHTİYACA BİNAYEN BTR OLDUM İLÇEDE BİR OKULDA SORUMLARIM ŞUNLA

MAAŞ KARŞILIĞI BÖTE MEZUNLARI İÇİN HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE 20 SAAT Mİ 15 SAAT Mİ MÜDÜR YARDIMCISI 20 SAAT DİYE İNAT EDİYOR(SİSTEME 20 TANIMLAMIS)

BİRDE AKSAM SAAT 16:00 DA BTR GOREVİM BİTİYOR(HAFTADA 5 GUN) 17:00 -20:00 ARASI KURS AÇARSAM EKDERS ALIRMIYIM MUDUR YARDIMCISI HALK EĞİTİM MERKEZİ MESAİ SAATİ İÇİNDE OLDUGUNDAN ALAMAZSIN DİYOR

CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM

Sayın hocam, öncelikle öğretmen ve yöneticilerin haftalık ders ve ek ders saatleri çizelgesinde açıkça belirtilmiştir.
http://ikgm.meb.gov.tr/tahakkuk/MEB Yön.ve Öğrt.Hafta.Ders ve Ek Ders Saat.İliş.Çizelge.pdf
yani maaş karşılığı okuldaki gibi 15 saat herhangi bir fark yok.
BTR olarak 30 saat doldurduktan sonra haftalık +10 saat daha derse girebilir yani kurs açabilirsiniz

Ben HEM de görev yaptım ve TEF liyim. Benim maaş karşılığım 20 saatti.

Mesai saatlerinin dışında açtığın kurs için ek ders alırsın. Halk eğitimin de mesaisi içinde değil, eğer öyle olsaydı akşam ve hafta sonu kurslardan ücretini farklı almazdın. Mesai dışı olduğu için farklı alıyorsun zaten. Ben aldım çatır çatır.

Maaş karşılığı 15 saat

10 saatte kurs açabilirsin.

Saat 16:00-18:00 normal ücret 18:00'den sonra gece ücreti alırsın.

15:30 - 17: 00 arası açtığım kursun ekdersini alamıyorum malesef.
Şube müdürü öyle karar verdi ve elimde net bir yazı olmadığı için itiraz edemedim malesef.

sezginozturk' Alıntı:
15:30 - 17: 00 arası açtığım kursun ekdersini alamıyorum malesef.
Şube müdürü öyle karar verdi ve elimde net bir yazı olmadığı için itiraz edemedim malesef.

Şube müdürünün öyle karar vermesi normal ve doğru olandır.

Bunun tek sebebi adam gibi bir yönetmeliğin çıkmamış olması.
Öğretmenler için sorun yok, maaş karşılığını doldurdun mu egzersizini de açarsın kursunu da açarsın görevlendirilir ücretini de alırsın.
BTR lere gelince yok mesai saati içi egzersiz olmaz, yetiştirme kursu olsa bu olmaz, Halk eğitimdeysen kurs olmaz olursa ekders olmaz.
Durum bizim için önemli ama sadece bizim için. Bir şekilde olup gidiyor ve ne şekilde olup gittiğini de yönetmeliği çıkarması gerekenler ne umursuyor ne de biliyor.

Sadece bizim için önemli dedim ya; bahsettiğim, kursunu açan, egzersizini yapan arkadaşlara sorsak onlarda havadan full ekders aldığımızı işimizin tıkır olduğunu söylerler ki adamlar çift ekders aldıkları kursa gelip haftasonumuzda kalmadı diye dert yanıyorlar.

Geri